Project

P-TECH

verbeteren digitale vaardigheden

P-TECH  is een internationaal bewezen onderwijsmodel dat leerlingen en studenten de mogelijkheid biedt om vaardigheden en competenties te ontwikkelen die zich direct vertalen naar een concurrerende carrière.

P-TECH Rotterdam beoogt jongeren een beter en waarheidsgetrouw beeld te geven van kansrijke beroepen in de  IT-sector passend bij niet alleen de zorg, maar bij álle profielen in het vmbo. Om  inzicht  te  geven  in  het  belang  van  het ontwikkelen van digitale vaardigheden in álle beroepen brengt P Tech Carrière Inspiratoren in de klas, die de leerlingen meenemen in hun dagelijkse praktijk en een toekomstbeeld gebaseerd op de realiteit kunnen schetsen. Zo draagt P-TECH bij aan een betere match tussen jong talent en de digitaliserende arbeidsmarkt en wordt schooluitval verminderd.

Dit onderwijsmodel ontstond doordat partijen uit de zorg, onderwijs en (semi)overheid nauw samen samenwerkten met als doel studenten een relevant mbo-diploma te laten behalen met een goede aansluiting op de banen van de toekomst of op een vervolgstudie. Samen met een netwerk van vooroplopende partijen in de zorg, maar inmiddels ook in andere sectoren, wordt binnen P-TECH gewerkt aan kansengelijkheid en het talent van de toekomst voor Rotterdam.

Gezocht: Carrière Inspiratoren!

Om de leerlingen (13-15 jaar) in het eerste en tweede leerjaar van het vmbo – voor hun profielkeuze voor Economie & Ondernemen, Bouwen, Wonen en Interieur, Produceren, Installeren en Energie, Mobiliteit en Transport te inspireren zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste professionals in de beroepssfeer van deze sectoren. Ben jij iemand die graag vertelt over zijn werk als timmerman, logistiek manager, architect, werktuigbouwkundige, office manager, eventplanner, bevrachter of een ander beroep? Meld je dan aan om lid te worden van onze pool Carrière Inspiratoren. Projectleider Wilma vertelt je er graag meer over. Stuur een mail naar wilma.vanraamsdonk@itcampus.nl.

Meer weten?

Neem contact op met

Wilma van Raamsdonk

Projectleider po/vo

06 23 73 00 44wilma.vanraamsdonk@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?