Project

Techmission010

vergroten IT-talent

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

Het traject kent drie lijnen:

IT Campus Rotterdam bundelt de krachten met andere Rotterdamse organisaties in techniek en de haven om techniekonderwijs zichtbaar, tastbaar en voelbaar te maken. Dat doen we door bij te dragen aan een onderwijsinitiatief van RDM Rotterdam: Techmission010. Techmission010 is een loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)-programma dat middelbare scholieren die aan de vooravond van hun profielkeuze staan, hun talenten laat ontdekken en écht raakt en in beweging krijgt voor een toekomst in de haven en de techniek. Steeds vaker blijkt uit onderzoek dat jong beginnen met het onder de aandacht brengen van een onderwijsveld, in dit geval dat van techniek, het beste resultaat geeft. En dat is in de technische sector hard nodig, omdat de Nederlandse arbeidsmarkt ook de komende jaren een snelgroeiend tekort heeft aan goed geschoold technisch personeel.

Veel te vaak hebben jongeren een achterhaald beeld van de technieksector; de sector van zwaar, vies en slecht betaald werk. Techmission010 laat zien waar het écht om gaat en verandert het beeld dat jongeren hebben van techniek. Leerlingen worden in een paar weken tijd ondergedompeld in een spannende wereld waar het draait om techniek. En ontdekken hoe leuk techniek en de haven kunnen zijn. Bovendien is een carrière in de techniek of de haven erg kansrijk, terwijl de banen in sectoren die populair zijn bij jongeren, zoals de juridische en administratieve sector, juist afnemen.

Het LOB-programma Techmission010 bestaat uit een lespakket, een betekenisvolle experience in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam en een reflectie naderhand waarmee jongeren ontdekken: ‘waar ben ik goed in, wat vind ik leuk en past een techniekprofiel bij mij. Meer informatie: www.Techmission010.nl

Brochure

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

vergroten IT-talent

Techmission010

is een project onder het programma

vergroten IT-talent
Meer informatie
Meer weten?

Neem contact op met

Marijn Roelof

Directeur

06 21 54 59 65marijn.roelof@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?
No items found.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen