Project

Video consult

verbeteren digitale vaardigheden

In samenwerking met Erasmus MC en Techniek College Rotterdam is IT Campus Rotterdam begin 2021 het project Zorg op Afstand / Video Consult gestart. Vijf ICT studenten van Techniek College Rotterdam lopen stage binnen Erasmus MC en ondersteunen de implementatie van het video consult, zowel voor patient als zorgverlener.

 

De studenten op de helpdesk vangen patiënten online op in de digitale wachtkamer. Ze controleren daar of audio en beeld het doet, en helpen mensen die daar problemen mee ondervinden. Dit doen zij zowel in de digitale wachtkamer als ook via een telefonische hulplijn, om ook patiënten te ondersteunen die moeite hebben met het gebruik van computer of internetverbinding. De studenten hebben ook een belangrijke informatieve en sociale rol. Ze brengen patiënten op de hoogte over de actuele wachttijden en stellen hen gerust over de nieuwe omgeving. De studenten maken een praatje en hebben even aandacht voor de persoon. Uiteraard zorgen zij ook voor een juiste en soepele koppeling naar het gesprek met de arts.

 

De studenten vervullen ook een functie voor het ziekenhuispersoneel. Ze ondersteunen poli-medewerkers en artsen bij de virtuele consulten waar nodig.  Fysieke aanwezigheid in het ziekenhuis is daarvoor een must. Ze zijn zichtbaar op de afdelingen door herkenbare shirts, zodat ze snel ingeschakeld kunnen worden in het voorbijgaan. Bovendien geeft het zichtbaarheid aan de samenwerking tussen Erasmus MC, IT Campus Rotterdam en Techniek College Rotterdam.

Meer weten?

Neem contact op met

Kim Bisschop

Projectleider Zorg

06 46 31 66 97kim.bisschop@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?
No items found.