PROJECT

versneld en gericht opleiden

vergroten IT-talent
Project

versneld en gericht opleiden

vergroten IT-talent

IT Campus Rotterdam zich binnen dit project voor het creëren van meer leerwerkplekken in de stad. We geven (private) scholingsinitiatieven die zich richten op de ontwikkeling van IT-talent de kans zich te vestigen, in te bedden en te groeien in Rotterdam. De verschillende initiatieven die we ondersteunen zijn een welkome aanvulling op het huidige palet aan opleidingen omdat zij zich richten op specifieke doelgroepen en zorg dragen voor divers IT-talent dat ook korte(re) termijn beschikbaar is voor ondernemers in Rotterdam. Daarnaast kunnen deze scholingsinitiatieven een  alternatief zijn voor IT-talent dat uitvalt in het reguliere onderwijs. We zetten deze dan ook in bij het project “springplank voor studiesucces”.

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

Daarom meedoen: 

IT Campus Rotterdam zorgt voor koppeling aan het bedrijven netwerk, helpt bij het benaderen van de doelgroep, kan voorzien in faciliteiten en verbindt-waar relevant -aan reguliere (beroeps)opleidingen. Rotterdam is inmiddels verrijkt met de volgende opleidingstrajecten: 

Techgrounds
The Young Digitals
Make IT Work
ITPH Academy 

Naast de reeds gerealiseerde opleidingstrajecten op Rotterdamse bodem, streven we naar verdere uitbreiding met onder andere Bit AcademyCodamCoding CollegeRYSST01EDU en Cloud IT Academy.

Uitgelicht:

Make IT Work

Make IT Work is een omscholingstraject op hbo-niveau met baangarantie in de IT. Tijdens dit omscholingstraject scholen bachelors zich in vijf maanden om tot IT'er. Direct na deze periode gaan ze minimaal 6 maanden betaald aan de slag in de nieuwe functie bij één van de deelnemende werkgevers. Make IT Work wordt in Rotterdam verzorgd door Hogeschool Rotterdam. De lessen vinden plaats bij IT Campus Rotterdam op locatie. De verwachting is dat het programma Software Engineering start per september 2022. Momenteel ontwikkelt Hogeschool Rotterdam tweede programma: Data AI. Voor meer informatie over Make IT Work bezoek it-omscholing.nl.

Wil je meer weten of aansluiting bij Make IT Work in Rotterdam en de ontwikkeling van Data AI, neem contact op met Gwendolyn Maas (projectleider Make IT Work) via g.a.maas@hr.nl.

Brochure
video's
No items found.

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

vergroten IT-talent

versneld en gericht opleiden

is een project onder het programma

vergroten IT-talent
Meer informatie
Meer weten?

Neem contact op met

Ruud Tönissen

Projectleider IT-talent

06 283 22 794ruud.tonissen@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?
andere projecten

Hieronder lees je meer over aanverwante projecten binnen de agenda van
IT Campus Rotterdam.

No items found.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen