Het verhaal van IT Campus

over IT Campus Rotterdam

onze missie

Meer en beter IT-talent voor de stad Rotterdam en alle Rotterdammers digivaardig. Dat is waar IT Campus Rotterdam zich voor inzet.

We vormen het centrale punt voor regievoering op de human capital agenda van Rotterdam. We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

Het verhaal van IT Campus
Video.

Bekijk onze agenda

waar wij voor staan

onafhankelijke positie

IT Campus Rotterdam faciliteert vanuit een onafhankelijke positie de triple helix in Rotterdam door onderlinge samenwerking te stimuleren.

bijdragen aan het collectief

We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

partnerships

Vanuit partnerships werken we aan een gezamenlijke agenda op het gebied van digitalisering.

team

#TeamCampus is een groeiend team dat met veel energie en grote ambities uitvoering geeft aan het programma van IT Campus Rotterdam.

Naar vacatures
Ruud Tönissen
Ruud Tönissen
Projectleider beroepsonderwijs
Wilma van Raamsdonk
Wilma van Raamsdonk
Projectleider po/vo
Marc Vollaard
Marc Vollaard
Senior projectmedewerker
Hans van Gent
Hans van Gent
Projectleider Maritiem
Diana de Winter
Diana de Winter
Relatiemanager mkb
Stefan Klink
Stefan Klink
Relatiemanager mkb
Danielle van Muijen
Danielle van Muijen
Communicatieadviseur
Ouarda Azarkan
Ouarda Azarkan
Senior projectmedewerker
Maple Cheung
Maple Cheung
Projectmedewerker
Selin Özkarayel
Selin Özkarayel
Communicatiemedewerker
Ashley van der Kleij
Ashley van der Kleij
Afstudeerstagiair

onze partners en vrienden

Ook aansluiten?
CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!
28/9/2023
CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een partnerovereenkomst hebben gesloten met CVO Rotterdam (Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving)

CVO, bestaande uit 37 VO-scholen, gegroepeerd in 7 scholengroepen, heeft als doel om vanuit een open christelijke inspiratie jongeren stimulerend onderwijs en een brede vorming te bieden.

In deze samenwerking zetten we ons volledig in om digitale geletterdheid en cyberweerbaarheid te bevorderen voor de leerlingen, ouders/verzorgers en alle toegewijde onderwijsprofessionals die verbonden zijn aan de scholen voor voortgezet onderwijs onder het beheer van CVO Rotterdam. Dit omvat ook de gezamenlijke ontwikkeling van een Rotterdamse (digitale) leerlijn, eventueel met 'Edubatch'-kwalificaties, gebaseerd op belangrijke concepten zoals Digitaal Burgerschap en Computational Thinking uit het programma Rotterdamse Jeugd op Voorsprong. Deze ambities staan centraal voor de komende schooljaren.

Onder het programma Next Education Professional gaan CVO Rotterdam en IT Campus Rotterdam gezamenlijk aan de slag binnen de werkgroep Rotterdams Afstandsleren, van het primair tot het wetenschappelijk onderwijs.

Wilma Van Raamsdonk, onze projectleider po/vo deelt enthousiast: ‘'door deze samenwerking niet alleen te ontwikkelen maar ook te verduurzamen, ontstaat een gezamenlijke infrastructuur die borgt dat alle leerlingen, hun ouders/verzorgers en de onderwijsprofessionals van CVO aan de slag gaan met digitale geletterdheid en weerbaarheid.''

Klik hier
Ons Rotterdams netwerk wordt verder versterkt met een nieuwe partnertoetreding: Antes heeft zich aangesloten!
23/5/2023
Ons Rotterdams netwerk wordt verder versterkt met een nieuwe partnertoetreding: Antes heeft zich aangesloten!

We zijn super trots dat we met dit mooie partnerschap met Antes ons nog meer kunnen inzetten voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam en alle Rotterdammers digivaardig.

Marijn Roelof, directeur IT Campus Rotterdam, over de samenwerking met Antes: ''We zijn zeer verheugd met de aansluiting van Antes/PG bij ons hard groeiende netwerk. Met de toetreding van Antes/PG versterken we ons regionale netwerk enorm en halen we een grote extra zorgpartner binnen die een belangrijke rol kan gaan spelen in het verder uitbouwen van ons programma Next Healthcare Professional. Antes/PG heeft de ambitie om hun zorgpersoneel blijvend te faciliteren in het ontwikkelen van digi-skills maar het is ook een organisatie die zich snel verder ontwikkelt als grote IT-werkgever in de regio. Samen investeren in Rotterdams IT-talent met hart voor de zorg is dus een logische next step!''

Bas Molijn, bestuurder Antes, over de samenwerking met IT Campus Rotterdam: '' Als specialist in ernstige psychiatrie en verslaving staan we voor grote uitdagingen om cliënten tijdig passende zorg te kunnen blijven bieden en te zorgen voor voldoende collega’s voor nu en in de toekomst. Deze samenwerking is een logische stap die goed past bij de maatschappelijke rol die Antes heeft in de regio Rotterdam als zorgbedrijf en als belangrijke werkgever. We staan samen voor grote uitdagingen op het gebied van digitalisering van de zorg en ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Het partnerschap biedt ons kansen om jong (IT-)talent bekend te maken met de zorg en tegelijkertijd te werken aan de digitale vaardigheid van onze organisatie.''

Klik hier
Nieuw teamlid Kevin! 💐
28/9/2023
Nieuw teamlid Kevin! 💐

We zijn enthousiast om ons nieuwste teamlid te introduceren. Hartelijk welkom, Kevin van der Meer, als onze nieuwe projectleider voor Next Healthcare Professional! 💐

Met zijn ervaring en toewijding zal Kevin een waardevolle aanvulling zijn voor ons team en voor het Next Healthcare Professional programma, dat tot doel heeft het digitaal vaardige human capital in de zorgsector te vergroten.

Veel succes en werkplezier in onze #teamcampus, Kevin!

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin