Het verhaal van IT Campus

over IT Campus Rotterdam
onze missie

Meer en beter IT-talent voor de stad Rotterdam en alle Rotterdammers digivaardig. Dat is waar IT Campus Rotterdam zich voor inzet.

We vormen het centrale punt voor regievoering op de human capital agenda van Rotterdam. We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

Het verhaal van IT Campus
Video.

Bekijk ons programma

waar wij voor staan

onafhankelijke positie

IT Campus Rotterdam faciliteert vanuit een onafhankelijke positie de triple helix in Rotterdam door onderlinge samenwerking te stimuleren.

bijdragen aan het collectief

We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

partnerships

Vanuit partnerships werken we aan een gezamenlijke agenda op het gebied van digitalisering.

Naar vacatures

team

#TeamCampus is een groeiend team dat met veel energie en grote ambities uitvoering geeft aan het programma van IT Campus Rotterdam.

Yael Schrijnemakers
Yael Schrijnemakers
Project medewerker
Humphrey Tellings
Humphrey Tellings
Projectleider Maritiem
Mariëlle de jong
Mariëlle de jong
Projectleider MKB
Danielle van Muijen
Danielle van Muijen
Communicatieadviseur
Leo van der Sijde
Leo van der Sijde
Verbinder beroepsonderwijs

onze partners en vrienden

Ook aansluiten?
Kick-off P-TECH Zuidercollege
14-10-2021
Kick-off P-TECH Zuidercollege

Wat fijn, als vanouds druk op de campus! Afgelopen dinsdag hebben we P-TECH weer opgestart met 50 vmbo leerlingen van het Zuiderpark College van LMC Voortgezet Onderwijs. De eerste- en tweedejaars leerlingen van de ‘Smart Tech’ klassen brachten een bezoek aan IT Campus Rotterdam in het kader van hun loopbaan oriëntatie (LOB) week. De leerlingen vroegen programmamanager Daphne Swart en directeur Marijn Roelof de oren van het hoofd over hun werk en carrière. Ook openden zij het vragenvuur tijdens de rondleiding bij @Ampelmann Operations en in het #Innovation Dock op RDM Rotterdam waar het vol staat met nieuwe technologie: voor het onderwijs en vele innovatieve start-ups! Collega Yaël Schrijnemakers maakte het een onvergetelijke dag voor de leerlingen en regelde óók nog een toffe 3D modelling workshop voor hen, verzorgt door Digital Playground. #Teamcampus heeft genoten van de fijne energie en de interesse van de leerlingen, we kijken enorm uit naar het vervolg van P-TECH in deze Smart Tech klassen!

Ben jij een professional en werk jij veel met digitale middelen of technologie, en wil je jouw enthousiasme daarvoor delen met de nieuwe generatie? Neem dan contact op met Yaël Schrijnemakers. We zoeken namelijk nog een paar carrière inspiratoren die inhoudelijk betrokken willen zijn bij P-TECH! In het bijzonder zoeken we mensen in de sectoren IT & Techniek, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Bouwen & interieur.

P-TECH is een internationaal bewezen onderwijsmodel waarin partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid nauw samenwerken, met als doel het behalen van een relevant mbo-diploma met een goede aansluiting op de banen van de toekomst of op een vervolgstu­die. Samen met een netwerk van vooroplopende partijen wordt binnen P-TECH gewerkt aan kansengelijkheid en het talent van de toekomst voor Rotterdam. Naast de potentiële instroom van nieuwe werknemers, levert het ook een belangrijk maatschappelijk resultaat. IT Campus Rotterdam haalde P-TECH in 2020 naar Nederland in samenwerking met onder andere LMC / Zuiderpark College.


Jet Roodnat - Kievit, MA Selvi Gungormus Erika van Overbeek Adil A. Henry Vorselman Renger Katerberg


Klik hier
World Summit AI
14-10-2021
World Summit AI

Vandaag mocht Humphrey Tellings meepraten over AI op de World Summit AI 2021 in Amsterdam, tijdens de workshops. Bedrijven en overheden maken op grote schaal gebruik van de techniek achter artificiële intelligentie (AI). De discussie vandaag ging vooral over de privacy en de veiligheid. En natuurlijk over de vraag of je dit als overheid moet reguleren? Daarom sloot demissionair minister Stef Blok aan namens Nederland. De kern van de boodschap is: wees niet bang voor nieuwe technologieën als AI, maar zoek de wereldwijde samenwerking op, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

Klik hier
Mooie opkomst MKB Digicafé over cyberweerbaarheid
05-10-2021
Mooie opkomst MKB Digicafé over cyberweerbaarheid

Een mooie opkomst in het MKB Digicafé vanmiddag! Projectleider MKB Mariëlle de Jong - van Leeuwen schoof vanmiddag aan bij de sessie over cybercriminaliteit van Job Kuijpers van EYE. MKB'ers kregen alles te horen over online veiligheid én dat zij een gratis security scan kunnen laten uitvoeren door Digiwerkplaats Rijnmond om zo de eerste stappen te zetten in online veiligheid.

Benieuwd naar de tips van Job Kuijpers? Bekijk zijn presentatie via:

https://youtu.be/tHc0CJUMuHw


Klik hier