Het verhaal van IT Campus

over IT Campus Rotterdam
onze missie

Meer en beter IT-talent voor de stad Rotterdam en alle Rotterdammers digivaardig. Dat is waar IT Campus Rotterdam zich voor inzet.

We vormen het centrale punt voor regievoering op de human capital agenda van Rotterdam. We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

Het verhaal van IT Campus
Video.

Bekijk onze agenda

waar wij voor staan

onafhankelijke positie

IT Campus Rotterdam faciliteert vanuit een onafhankelijke positie de triple helix in Rotterdam door onderlinge samenwerking te stimuleren.

bijdragen aan het collectief

We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

partnerships

Vanuit partnerships werken we aan een gezamenlijke agenda op het gebied van digitalisering.

team

#TeamCampus is een groeiend team dat met veel energie en grote ambities uitvoering geeft aan het programma van IT Campus Rotterdam.

Naar vacatures
Adri Westmaas
Adri Westmaas
projectleider Next Healthcare Professional
Ruud Tönissen
Ruud Tönissen
Projectleider beroepsonderwijs
Wilma van Raamsdonk
Wilma van Raamsdonk
Projectleider po/vo
Linda van der Windt
Linda van der Windt
Projectleider mkb a.i.
Marc Vollaard
Marc Vollaard
Senior projectmedewerker
Jan Pons
Jan Pons
Projectadviseur zorg
Diana de Winter
Diana de Winter
Relatiemanager mkb
Stefan Klink
Stefan Klink
Relatiemanager MKB
Danielle van Muijen
Danielle van Muijen
Communicatieadviseur
Maple Cheung
Maple Cheung
Projectmedewerker
Suzanne Snelders
Suzanne Snelders
Project- en communicatieadviseur
Selin Özkarayel
Selin Özkarayel
Communicatiemedewerker

onze partners en vrienden

Ook aansluiten?
#teamcampus is nog aan het nagenieten van het partner event dat we gisteren organiseerden op onze campus!
24/2/2023
#teamcampus is nog aan het nagenieten van het partner event dat we gisteren organiseerden op onze campus!

Wat was het een geweldige middag met als start een inspirerend panel interview met Marijn Roelof, directeur IT Campus Rotterdam - Ron Kooren, bestuursvoorzitter van IT Campus Rotterdam en Folkert Reitsma, CIO van ENECO, onze meest recente nieuwe partner.

Kort maar krachtig deelde programmamanager Daphne Swart de mooie resultaten die we hebben bereikt met onze programma’s en projecten. Gastspreker Chantal Schinkels, auteur van het boek ‘De IT girl’, liet ons met haar verhaal #anderskijken 👓 naar talent. En tijdens de break-outsessies wisselden de aanwezige partners een volle bak aan ideeën uit over verschillende thema’s die aansluiten op de agenda van IT Campus Rotterdam.

We sloten de dag af met fijne gesprekken tijdens een connecting dinner, verzorgd door Mamma Licia Market. En geheel passend bij onze rol als verbinder kregen onze partners de gelegenheid om de zeepkist te betreden voor een 60-seconden pitch in ons netwerk.

We kijken terug op een geslaagde middag, mede dankzij het enthousiasme en de betrokkenheid van onze aanwezige partners, bestuursleden en de toppers van #teamcampus. Heel veel dank hiervoor!

Luc Gimbrère / Carolien Wetzels / Fons De Ree / Frank Vieveen / Janine Slootmaekers / Jessica Wiekeraad Bal / Jurgen Hoekstra / Jurjen Lengkeek / Madelon Knop / Mark Oosterveer / Martijn Haas / Martijn van Cooten / Max van Dongen / Merit van Breukelen / Michiel Hameete / Nahied Rezwani / Petra van Lange / Remco Engels / Rianne Leeuwenkamp / Ronald Van Raaij / Shayan Khan / Stephan Poelsma / Su Yin Timp-Gan / Willem-Jan Derks / Wilbert Lek 李可为 / Wolf Marcuse / Zakia Guernina

#partnerevent#successen#samenwerking#onderwijs#uniek#sterknetwerk#makeITwork#rotterdam

Klik hier
Vol trots verwelkomen wij Eneco als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!
10/3/2023
Vol trots verwelkomen wij Eneco als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!

Op de campus bekrachtigden programmamanager Daphne Swart en Folkert Reitsma van Eneco deze mooie samenwerking en spraken over de gezamenlijke inspanningen met al onze partners en vrienden voor meer en beter IT-talent in Rotterdam.

Folkert Reitsma, CIO van Eneco vertelt: ''Digitalisering is een feit. Banen veranderen en vragen nieuwe vaardigheden. In Rotterdam is exponentiele groei nodig op het gebied van IT en de ontwikkeling van digitaal talent. Om het schrijnende tekort aan IT talent aan te pakken, moet de stad duurzaam in staat zijn voldoende talent te interesseren en te enthousiasmeren voor de IT-arbeidsmarkt.

Vanuit Eneco ben ik enorm verheugd met de nieuwe samenwerking met IT Campus Rotterdam. Eneco staat middenin de maatschappij en het is echt een win-win om bij te dragen aan een meer welvarend Rotterdam, door onze actieve participatie in het netwerk op het gebied van IT-talent ontwikkeling en digivaardigheid.''

Daphne Swart vertelt enthousiast:” We zijn ontzettend trots op de toetreding van Eneco tot ons snel groeiende samenwerkingsverband. Met het aansluiten van Eneco versterken we ons regionale netwerk enorm en halen we een echte Rotterdamse kennispartner binnen.”

Directeur Marijn Roelof vult aan: “Eneco zet enorme stappen richting een meer digitale en groenere toekomst en wil graag met ons investeren in verdere transitie van de stad. Een transitie die vormgegeven gaat worden door nieuw digitaal talent. Reden genoeg dus om direct de handen ineen te slaan.

Samen met ons netwerk van partners vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaan we heel graag met Eneco aan de slag om versneld IT-specialisten te laten op leiden die zo hard nodig zijn!''

Klik hier
“Welke vaardigheden en motivaties van docenten dragen bij aan een succesvolle implementatie van ICT in het MBO onderwijs?“
10/2/2023
“Welke vaardigheden en motivaties van docenten dragen bij aan een succesvolle implementatie van ICT in het MBO onderwijs?“

Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam werkten voor het vak 'AI: The present and future of work’ tien weken lang aan deze casus in opdracht van projectleider beroepsonderwijs Ruud Tönissen.

Vrijdag presenteerden Robert Snellenberg, Lars Vennemann, Sawssane Bargach en Alson Lum trots de uitkomsten van dit onderzoek en kwamen met waardevolle aanbevelingen.

Ook benieuwd naar deze resultaten en adviezen? Of wil je een keertje sparren over impactvolle inzet van IT in het onderwijs en wat IT Campus Rotterdam voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Ruud Tönissen, Ruud.Tonissen@itcampus.nl

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin