updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?
In the spotlight
30/11/2021

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?

Eind januari gaat Expeditie Digitaal van start; een uniek begeleidingstraject voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in Rotterdam. Tijdens deze expeditie wordt jouw school intensief begeleid door specialisten van O21 bij het ontwikkelen van een eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid.

Ruim 30 scholen gingen je al voor en zijn een flinke stap verder in hun ontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid. Twijfel niet langer en ga ook met ons aan de slag met een eigen plan voor digitale geletterdheid voor jouw school!

Aanmelden voor Expeditie Digitaal kan tot en met maandag 17 januari 2022.


Expeditie Digitaal wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, Gemeente Rotterdam, O21 | Samen doordacht digitaliseren en Rotterdamse schoolbesturen.

#rotterdamsejeugdopvoorsprong #expeditiedigitaal #digitaliseren #onderwijs #rotterdam #makeIThappen

Klik hier
Datagedreven en autonoom varen binnen handbereik!
18/1/2022
Datagedreven en autonoom varen binnen handbereik!

Wie droomt er niet van een robot aan boord die het schip bestuurt, de kapitein vertelt dat hij of zij zuiniger kan varen of zegt dat er mogelijk gevaar dreigt over 15 minuten? De binnenvaart wordt hiermee misschien wel veiliger, efficiënter én schoner. Deze technologie bestaat al voor een deel en wordt nog verder ontwikkeld. Het bedrijf hierachter heet Shipping Technology.

Gisteren kreeg Humphrey een digitale tour door het mooie bedrijf Shipping Technology. Eigenaar Remco Pikaart vertelde vol passie dat hij, als geboren schipperskind, het bedrijf  heeft overgenomen van zijn ouders om daarna als ondernemer de innovatieve stap te zetten richting autonoom varen. We zijn blij dat Remco met zijn expertise met ons meedenkt over de veranderende banen in de binnenvaart en hoe het onderwijs hierop kan anticiperen. Wordt vervolgd!

Klik hier
ITPH Academy trotse partner
21/12/2021
ITPH Academy trotse partner

We zijn zeer verheugd met de toetreding van ITPH Academy tot het hard groeiende netwerk van IT Campus Rotterdam! “Als trotse partner van de IT Campus zullen we in de regio Rotterdam met beroepsgerichte IT opleidingsprogramma’s voor zowel studenten, werknemers en arbeidspotentieel in het algemeen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van digitale skills” vertelt Michiel van ITPH hierover.

Vanuit dit partnerschap gaan ITPH Academy en IT Campus Rotterdam samen met andere aangesloten partijen ervoor zorgen dat het IT talent in Rotterdam nóg beter wordt opgeleid. En niet onbelangrijk: met deze samenwerking krijgen ook nóg meer Rotterdammers de kans zichzelf future proof te maken via de ontwikkeling van direct toepasbare digitale skills. “Met ITPH Academy hebben we een stabiele en ambitieuze partner aangetrokken die gaat zorgen voor een welkome aanvulling op het IT scholingspalet van Rotterdam” aldus Marijn Roelof.

#verbinden #partnerschap #samensterker #makeIThappen #futureproof #digitaliseren #opleiden #skills

Klik hier
Make and Xperience van start!
26/11/2021
Make and Xperience van start!

We zijn van start! Vandaag maakten Daphne Swart en Danielle van Muijenverdere plannen met Jurjen Lengkeek van RDM Next en Bas Dado van Game Tailors over de uitvoering van Make and Xperience: een nieuw curriculum voor vmbo scholieren waarin zij kennismaken met datagedreven technologieën. Een supertof programma waarbij gebruik wordt gemaakt van serious gaming en een hands-on lab op locatie van IT Campus Rotterdam.

Verschillende vmbo scholen zijn al nauw betrokken bij de opstart van dit project, maar lijkt het je leuk om ook mee te denken en deel te nemen als school aan dit project? Laat het ons weten!

Make and Xperience wordt uitgevoerd door RDM Next in samenwerking met IT Campus Rotterdam en Game Tailors. Een plan om de digitale geletterdheid van vmbo-leerlingen op Rotterdam Zuid te vergroten

#ittalent#digitaliseren#onderwijs#vernieuwend#digitalegeletterheid#onderwijs#rotterdam

Klik hier
Te gast bij KVK Live Adviesdagen
24/11/2021
Te gast bij KVK Live Adviesdagen

Wat een mooie kans om ondernemers meer te vertellen over de vele mogelijkheden voor online ondernemen! Gisteren was projectleider mkb Mariëlle de Jong - van Leeuwen van Digiwerkplaats Rijnmond te gast bij de KVK Live Adviesdagen om Digitale Werkplaatsen - versnelling digitalisering mkb te vertegenwoordigen.

Mariëlle vertelde over de hulp en gratis begeleiding die ondernemers kunnen krijgen bij online marketing en ICT-vraagstukken door een traject te starten bij een van de digitale werkplaatsen.  

Meer weten of aanmelden voor een traject? Kijk op onze website.


Met: Denise Rontberg, Mrs e-commerce en Melanie Haaksma

#digitalewerkplaatsen #KVK #onlinemarketing #digitalisering #mkb #digiwerkplaats #digitaliseren #digiwerkplaatsrijnmond

Klik hier
Vacature: projectleider beroepsonderwijs
17/11/2021
Vacature: projectleider beroepsonderwijs

VACATURE: Zet jouw netwerk skills in om de Rotterdamse (IT) beroepsonderwijs nóg completer maken!

#teamcampus zoekt een projectleider beroepsonderwijs die het IT beroepsonderwijs in de stad verbindt én bouwt aan het programma Next Education Professional voor het Rotterdamse docentenkorps.

Nieuwsgierig naar deze functie? Bekijk onze vacature op onze LinkedIn pagina.

Interesse? Programmamanager Daphne Swart vertelt je er graag meer over.

#werkenbij #vacature #projectleider #it #rotterdam #beroepsonderwijs #verbinden #nexteducationprofessional #teamcampus

Klik hier
#TeamUpdate
16/11/2021
#TeamUpdate

#teamcampus maakt plaats voor het onderwijs. Vanwege de aangescherpte maatregelen houden we onze afspraken zoveel mogelijk digitaal en werken we de komende tijd veelal vanuit huis. Zo creëren we voldoende ruimte op de campus voor studenten en docenten en kan gepland onderwijs veilig blijven plaatsvinden.

#werkenbij #thuiswerken #onderwijs #onderwijslocatie #campus

Met:
Mariëlle de Jong - van Leeuwen Humphrey Tellings Kim Bisschop Samuël van Dam Daphne Swart Yaël Schrijnemakers Marijn Roelof Selma Bintalal Anita Korendijk Danielle van Muijen


Klik hier
De WE-IT website is gelanceerd
11/11/2021
De WE-IT website is gelanceerd

Om in de groeiende vraag naar informatie over de omscholingsmogelijkheden naar ICT banen te voorzien, heeft het samenwerkingsverband WE-IT deze week een website gelanceerd.

Deze site geeft inzicht in de diverse om- en bijscholingstrajecten naar ICT banen in allerlei sectoren.

De website is er voor werkgevers die op zoek zijn naar ICT’ers, én voor mensen die interesse hebben in een ICT baan in Zuid-Holland.


#verbinden #samenwerken #meerITtalent #IT #humancapital #ICT #zuidholland #omscholen #bijscholen

Klik hier
Deelakkoord Internationaal Talent Programma ondertekend
9/11/2021
Deelakkoord Internationaal Talent Programma ondertekend

Afgelopen woensdag is het Deelakkoord Internationaal Talent Programma ondertekend. Natuurlijk zijn we erg trots dat IT Campus Rotterdam partner is van dit Human Capital Deelakkoord.

In het Deelakkoord Internationaal Talent Programma worden bestaande initiatieven extra kracht bijgezet en gebundeld binnen één programma met als doel het behouden en aantrekken van internationaal talent voor Zuid-Holland. Daarnaast richt het programma zich op het positioneren van Zuid-Holland als de regio waar het voor internationaal talent goed werken en wonen is. Hiervoor wordt onder andere een portal opgezet.

InnovationQuarter is als penvoerder de aanjager van het programma. We kijken uit naar deze mooie samenwerking!

#verbinden #partnerschap #samenwerken #makeIThappen #ittalent #arbeidsmarkt #internationaaltalent

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin