updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!
In the spotlight
21/6/2022

Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!

We zijn supertrots dat we Verstegen Spices & Sauces B.V. mogen verwelkomen als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam! Met dit mooie partnerschap versterken we ons ijzersterke Rotterdamse netwerk verder. Samen met alle aangesloten partners gaan we aan de slag om in de regio Rotterdam Rijnmond meer IT-ers op te leiden en alle Rotterdammers de kans te geven zich te ontwikkelen op basis van digitale skills.

"Wij kijken uit naar een hele prettige en succesvolle samenwerking en zijn zeer verheugd dat wij nu officieel aangesloten zijn bij IT Campus Rotterdam!" laat CEO Michel Driessen enthousiast weten.

#verbinden #partnerschap #samensterker #makeIThappen #futureproof #digitaliseren #opleiden #skills

Klik hier
Bezoek aan FastSwitch conferentie
29/6/2022
Bezoek aan FastSwitch conferentie

Afgelopen donderdag bezocht projectleider beroepsonderwijs Ruud Tönissen de conferentie #FastSwitch. Een interessante middag waarin met elkaar gesproken werd over het terugdringen van tekorten op de arbeidsmarkt via van-werk-naar-werk-trajecten gericht op omscholers.

Een mooi voorbeeld dat genoemd werd is Make It Work; het omscholingstraject dat zijn succes reeds bewezen heeft in verschillende regio's en dat IT Campus Rotterdam en Hogeschool Rotterdam naar Rotterdamse bodem brengen.

Wij krijgen een hoop energie van alle mooie initiatieven waar we gezamenlijk aan werken voor meer IT-talent!

#FastSwitch #LevenLangOntwikkelen #CA-ICT #MakeITwork #makeIThappen #beroepsonderwijs

Klik hier
Aanmelden voor uniek begeleidingstraject Expeditie Digitaal
28/6/2022
Aanmelden voor uniek begeleidingstraject Expeditie Digitaal

Nu écht aan de slag met een plan van aanpak voor digitale geletterdheid voor jouw school? Tijdens het unieke begeleidingstraject Expeditie Digitaal ga je onder begeleiding van specialisten van O21 | Samen doordacht digitaliseren werken aan een concreet plan zodat je het daarop volgend schooljaar meteen aan de slag kan met de implementatie.

In schooljaar 2022-2023 gaan we drie keer met maximaal 20 scholen op expeditie.

We starten in september 2022, januari 2023 en april 2023.

Meld je snel aan via:https://lnkd.in/degbaArS

#rotterdamsejeugdopvoorsprong #expeditiedigitaal #digitalegeletterdheid #digitaliseren #onderwijs #makeITwork#rotterdam

Klik hier
Feestelijke afsluting eerste jaar Digiwerkplaats Rijnmond
28/6/2022
Feestelijke afsluting eerste jaar Digiwerkplaats Rijnmond

Met heel veel #trots sloten we vandaag het eerste studiejaar van Digiwerkplaats Rijnmond af met alle onderwijspartners. Meer dan 230 studenten van 5 onderwijsinstellingen leverden maar liefst 100 adviesrapporten op aan ondernemers in de regio om hen te ondersteunen bij de eerste of tweede stap in het digitaliseren van hun bedrijf.

Vandaag bekrachtigden en beklonken we ons 10-stappenplan dat de basis legt om integrale samenwerking in het Rotterdamse onderwijs mogelijk te maken. Zo kunnen we met Digiwerkplaats Rijnmond opdrachten voor ondernemers uitwerken in multilevel, multidisciplinaire teams, zodat de ondernemer het beste advies krijgt vanuit diverse invalshoeken.

Eind augustus starten we weer fris om heel veel ondernemers in de regio Rijnmond te ondersteunen bij 'Online Marketing Strategie', 'Weerbaarheid tegen hackers', 'Social media & Content Creatie' en de 'Website Scan'. Mis deze kans niet!

Meld je nu al aan. Onze relatiemanager Diana de Winter plant een intakegesprek voor de beste match.

https://lnkd.in/eftsfVAH

Albeda mbo / Zadkine / Techniek College Rotterdam / Hogeschool Rotterdam / Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences / Digitale Werkplaatsen - versnelling digitalisering mkb

#digitalisering #ondernemen #samenwerken #onderwijs #advies

Klik hier
Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010!
17/6/2022
Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010!

Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010! In samenwerking met Gemeente Rotterdam organiseerden we een event waarbij studenten en trainees van o.a. Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Atos met veel creativiteit hebben geprobeerd kwetsbaarheden te vinden in de systemen van gemeente Rotterdam. De jury heeft de gevonden findings beoordeeld.

Alle findings vielen in de prijzen, bestaande uit drie categorieën: de Hardste Hack, de Gekste Hack en de Meest ‘Tekkie’ (technische) Hack.

Een mooi resultaat van deze samenwerking tussen onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente op dit vlak!

#verbinden #samenwerken #workshops #cybersecurity #hacking #beroepsonderwijs #digitaliseren #meer en beter it talent

Klik hier
Vacature: projectleider zorg
15/6/2022
Vacature: projectleider zorg

VACATURE: Houd jij van aanpakken? Ben je een verbinder pur sang? En heb je passie voor de zorg? Dan hebben wij dé perfecte baan voor jou! Als projectleider zorg geef je uitvoering aan het programma Next Healthcare Professional. Je gaat aan de slag om de zes projecten uit het programmaplan verder te ontwikkelen om de beoogde doelstellingen te behalen.

Interesse? Bekijk de vacature en reageer:

https://lnkd.in/ewJDqBrS

#werkenbij #vacature #teamcampus #nexthealthcareprofessional #zorgsector #digitalisering #zorgprofessiona l#projectmanager

Klik hier
Hack010 van start
8/6/2022
Hack010 van start

Een mooi voorbeeld van multi-level en multidisciplinair onderwijs gefaciliteerd door IT Campus Rotterdam: gisteren volgden studenten van Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam masterclasses van cyber security experts van ESET en Zerocopter.Geweldig om te zien hoe de studenten van verschillende opleidingen met elkaar samenwerkten tijdens de workshops over cyber security en ethisch hacken. Op naar het vervolg!

Dank Milan Voogt, Dorijn Boogaard, Chantal Stekelenburg, Lennaert Oudshoorn en Laura Laan voor jullie kundige en enthousiaste begeleiding!

Klik hier
Kennissessie Loopbaan APK
8/6/2022
Kennissessie Loopbaan APK

Op 16 juni is er weer een kennissessie van het Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie. Dit keer is de sessie hybride - zowel live als online te volgen. Vier sprekers gaan in op het concept van de Loopbaan APK: hoe blijf je actief en up-to-date meedoen in je werkzame leven? En welke rol hebben werkgevers hierin? Een interessante sessie voor ondernemers en werkgevers!

Meld je aan via:

https://lnkd.in/dxFsAWpx

#verbinden #levenlangontwikkelen #kennissessie #digitalisering #makeITwork #rotterdam

Klik hier
De nieuwe editie van de Campus Update staat voor je klaar!
25/5/2022
De nieuwe editie van de Campus Update staat voor je klaar!

Met gepaste trots presenteren we de nieuwste editie van de Campus Update! In deze dubbeldikke editie blikken we graag met je terug op afgelopen jaar en delen we waar we de komende periode samen met onze partners en vrienden verder mee aan de slag gaan. Lees alles over ons programma en de vele projecten waar we vol energie aan werken voor onze mooie stad Rotterdam: https://assets.website-files.com/6103aba4180eaab34b3b0f52/62879b294095397f02c5759c_Campus%20Update%20april%202022.pdf

Liever een exemplaar op je deurmat? Mail naar info@itcampus.nl en we sturen 'm je graag toe.

#MakeIThappen #Campusupdate #terugblik #vooruitblik #brochure #it #talent #digivaardig #programma #teamcampus #digitaliseren

Klik hier
Trots op onze Rotterdamse editie van TekkieWorden!
25/5/2022
Trots op onze Rotterdamse editie van TekkieWorden!

Wat ontzettend tof dat we leerlingen en studenten konden enthousiasmeren voor een IT-baan in de haven! Tijdens TekkieWorden Week Rotterdam volgden leerlingen van diverse mbo, hbo en vo-scholen uit Rotterdam workshops van Port of Rotterdam, Techgrounds, NPRC, LDRSCHP College, Portbase, ECT Rotterdam (Europe Container Terminals)Techniek College Rotterdam en STC Group. Hier gingen zij aan de slag om digitale vraagstukken op te lossen en actief na te denken over wat IT allemaal kan zijn. Ook maakten studenten van het beroepsonderwijs tijdens een netwerklunch kennis met de deelnemende bedrijven en konden zij al hun vragen stellen. Trots op deze mooie Rotterdamse editie van TekkieWorden!

#nextmaritimeprofessional#tekkieworden#tekkiewordenweek#digitaliseren#beroepsonderwijs#baankansen#beroepsorientatie#rotterdamsehaven

TekkieWorden Port of Rotterdam Techgrounds NPRC ProRail LDRSCHP College Portbase Techniek College Rotterdam STC GroupTechgrounds ECT Rotterdam (Europe Container Terminals) Facta Experis Nederland

Humphrey Tellings Randy Robinson Brian Strang Lisa Quirijns Ruth Schipper Samuël van Dam

Klik hier
Vanuit ons ijzersterke netwerk halen we Make IT Work naar Rotterdam
24/5/2022
Vanuit ons ijzersterke netwerk halen we Make IT Work naar Rotterdam

We zijn trots dat Omscholingstraject Make IT Work in september ook in Rotterdam van start gaat! Make IT Work is een omscholingstraject dat zijn succes reeds bewezen heeft in andere regio's. IT Campus Rotterdam en Hogeschool Rotterdam brengen het nu naar Rotterdamse bodem.  Met deze praktijkgerichte opleiding worden werkenden en bachelor afgestudeerden omgeschoold tot IT-specialisten in Artificial Intelligence. Omscholingstraject Make IT Work zoekt bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze toekomstige IT-talenten! Op 7 juni organiseert Hogeschool Rotterdam een werkgeversmarkt voor Make IT Work. Laat je informeren en meld je aan via makeitwork@hr.nl of bel met projectleider Gwendolyn Maas via 06-38910965.

#makeitwork #omscholing #IT #ai #itspecialisten #werkgeversmarkt Gwendolyn Maas Omscholingstraject Make IT WorkHogeschool Rotterdam

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin