updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Feestje!
In the spotlight
29-10-2021

Feestje!

Hoera! We zijn jarig! Vandaag vieren we het driejarig bestaan van IT Campus Rotterdam. Sindsdien hebben we tal van projecten gestart en uitgevoerd voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam én alle Rotterdammers digitaal vaardig.

Met ons snelgroeiend team van collega’s en partnernetwerk zorgen we met elkaar dat vele initiatieven tot stand komen en uitgevoerd worden. Dank vrienden, partners, #teamcampus en bestuur voor de fijne samenwerking!

Klik hier
ITPH Academy nieuwe partner van IT Campus Rotterdam
28-10-2021
ITPH Academy nieuwe partner van IT Campus Rotterdam

Wij zijn zeer verheugd dat we ITPH Academy aan ons hebben verbonden als partner. ITPH Academy en IT Campus Rotterdam gaan o.a. elkaars netwerk benutten en gaan gezamenlijk aan de slag om in de regio Rotterdam Rijnmond meer IT-ers op te leiden en alle Rotterdammers de kans te geven zich te ontwikkelen op basis van digitale skills. Met ITPH Academy als partner kunnen we sneller schakelen tussen vraag en aanbod op het gebied van kortstondige IT-opleidingen bijvoorbeeld in de zorg en de Rotterdamse haven.

Humphrey Tellings en Kim Bisschop spraken deze week met Erik Overzet en Michiel Hameete over de kansen om de samenwerking te intensiveren. Wij kijken uit naar deze mooie samenwerking!

#partnerschap#verbinden#samensterker#digitaliseren#makeIThappen

Klik hier
Bezoek aan Ondernemersontbijt Rotterdam
26-10-2021
Bezoek aan Ondernemersontbijt Rotterdam

Vanochtend stonden Mariëlle de Jong - van Leeuwen en Samuël van Dam op het Ondernemersontbijt Rotterdam gehost door DPG Media Nederland. Tijdens dit ondernemersontbijt stond het vraagstuk digitaal zakendoen centraal. Als partner van #mkb010next waren wij aanwezig om ondernemers te informeren over digitaal ondernemen. De ondernemers waren enthousiast, een geslaagd event!

#mkbdigicafe #mkb #mkb010next #ondernemersontbijt#digitaalondernemen #dpgmediaKlik hier
MKB Digicafe met Marc Pieterse
24-09-2021
MKB Digicafe met Marc Pieterse

Afgelopen dinsdag vond er weer een online MKB Digicafé plaats, de derde in de rij over online en social marketing. Projectleider mkb Mariëlle de Jong - van Leeuwen van IT Campus Rotterdam organiseert de cafés in samenwerking met campussen Dutch Innovation Factory en The Hague Security Delta en de Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats Haaglanden.

Heb je ons MKB Digicafe gemist? Geen probleem! Alle video’s zijn terug te zien op het YouTube kanaal. Dus mis niets meer en abonneer je op het kanaal!

Klik hier
Behind the scene: filmopname voor HCA ICT
22-09-2021
Behind the scene: filmopname voor HCA ICT

Behind the scenes: Gisteren werd er vanuit HCA ICT gefilmd op de campus. Marijn Roelof, Julia Oomens-Meer en Kim Bisschop vertelden voor de camera over het succes van IT Campus Rotterdam, het belang van samenwerking met onze partners en onze projecten voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam. Dank Laurens van der Molen voor deze uitnodiging. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat!

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving
#makeIThapen #digitaliseren #ITtalent #verbinden #rotterdam #teamcampus

Klik hier
Vacature: projectleider beroepsonderwijs
17-11-2021
Vacature: projectleider beroepsonderwijs

VACATURE: Zet jouw netwerk skills in om de Rotterdamse (IT) beroepsonderwijs nóg completer maken!

#teamcampus zoekt een projectleider beroepsonderwijs die het IT beroepsonderwijs in de stad verbindt én bouwt aan het programma Next Education Professional voor het Rotterdamse docentenkorps.

Nieuwsgierig naar deze functie? Bekijk onze vacature op onze LinkedIn pagina.

Interesse? Programmamanager Daphne Swart vertelt je er graag meer over.

#werkenbij #vacature #projectleider #it #rotterdam #beroepsonderwijs #verbinden #nexteducationprofessional #teamcampus

Klik hier
#TeamUpdate
16-11-2021
#TeamUpdate

#teamcampus maakt plaats voor het onderwijs. Vanwege de aangescherpte maatregelen houden we onze afspraken zoveel mogelijk digitaal en werken we de komende tijd veelal vanuit huis. Zo creëren we voldoende ruimte op de campus voor studenten en docenten en kan gepland onderwijs veilig blijven plaatsvinden.

#werkenbij #thuiswerken #onderwijs #onderwijslocatie #campus

Met:
Mariëlle de Jong - van Leeuwen Humphrey Tellings Kim Bisschop Samuël van Dam Daphne Swart Yaël Schrijnemakers Marijn Roelof Selma Bintalal Anita Korendijk Danielle van Muijen


Klik hier
Kick-off P-TECH Zuiderpark College
14-10-2021
Kick-off P-TECH Zuiderpark College

Wat fijn, als vanouds druk op de campus! Afgelopen dinsdag hebben we P-TECH weer opgestart met 50 vmbo leerlingen van het Zuiderpark College van LMC Voortgezet Onderwijs. De eerste- en tweedejaars leerlingen van de ‘Smart Tech’ klassen brachten een bezoek aan IT Campus Rotterdam in het kader van hun loopbaan oriëntatie (LOB) week. De leerlingen vroegen programmamanager Daphne Swart en directeur Marijn Roelof de oren van het hoofd over hun werk en carrière. Ook openden zij het vragenvuur tijdens de rondleiding bij @Ampelmann Operations en in het #Innovation Dock op RDM Rotterdam waar het vol staat met nieuwe technologie: voor het onderwijs en vele innovatieve start-ups! Collega Yaël Schrijnemakers maakte het een onvergetelijke dag voor de leerlingen en regelde óók nog een toffe 3D modelling workshop voor hen, verzorgt door Digital Playground. #Teamcampus heeft genoten van de fijne energie en de interesse van de leerlingen, we kijken enorm uit naar het vervolg van P-TECH in deze Smart Tech klassen!

Ben jij een professional en werk jij veel met digitale middelen of technologie, en wil je jouw enthousiasme daarvoor delen met de nieuwe generatie? Neem dan contact op met Yaël Schrijnemakers. We zoeken namelijk nog een paar carrière inspiratoren die inhoudelijk betrokken willen zijn bij P-TECH! In het bijzonder zoeken we mensen in de sectoren IT & Techniek, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Bouwen & interieur.

P-TECH is een internationaal bewezen onderwijsmodel waarin partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid nauw samenwerken, met als doel het behalen van een relevant mbo-diploma met een goede aansluiting op de banen van de toekomst of op een vervolgstu­die. Samen met een netwerk van vooroplopende partijen wordt binnen P-TECH gewerkt aan kansengelijkheid en het talent van de toekomst voor Rotterdam. Naast de potentiële instroom van nieuwe werknemers, levert het ook een belangrijk maatschappelijk resultaat. IT Campus Rotterdam haalde P-TECH in 2020 naar Nederland in samenwerking met onder andere LMC / Zuiderpark College.


Jet Roodnat - Kievit, MA Selvi Gungormus Erika van Overbeek Adil A. Henry Vorselman Renger Katerberg


Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin