updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!
In the spotlight
28/9/2023

CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een partnerovereenkomst hebben gesloten met CVO Rotterdam (Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving)

CVO, bestaande uit 37 VO-scholen, gegroepeerd in 7 scholengroepen, heeft als doel om vanuit een open christelijke inspiratie jongeren stimulerend onderwijs en een brede vorming te bieden.

In deze samenwerking zetten we ons volledig in om digitale geletterdheid en cyberweerbaarheid te bevorderen voor de leerlingen, ouders/verzorgers en alle toegewijde onderwijsprofessionals die verbonden zijn aan de scholen voor voortgezet onderwijs onder het beheer van CVO Rotterdam. Dit omvat ook de gezamenlijke ontwikkeling van een Rotterdamse (digitale) leerlijn, eventueel met 'Edubatch'-kwalificaties, gebaseerd op belangrijke concepten zoals Digitaal Burgerschap en Computational Thinking uit het programma Rotterdamse Jeugd op Voorsprong. Deze ambities staan centraal voor de komende schooljaren.

Onder het programma Next Education Professional gaan CVO Rotterdam en IT Campus Rotterdam gezamenlijk aan de slag binnen de werkgroep Rotterdams Afstandsleren, van het primair tot het wetenschappelijk onderwijs.

Wilma Van Raamsdonk, onze projectleider po/vo deelt enthousiast: ‘'door deze samenwerking niet alleen te ontwikkelen maar ook te verduurzamen, ontstaat een gezamenlijke infrastructuur die borgt dat alle leerlingen, hun ouders/verzorgers en de onderwijsprofessionals van CVO aan de slag gaan met digitale geletterdheid en weerbaarheid.''

Klik hier
Nieuw teamlid Kevin! 💐
28/9/2023
Nieuw teamlid Kevin! 💐

We zijn enthousiast om ons nieuwste teamlid te introduceren. Hartelijk welkom, Kevin van der Meer, als onze nieuwe projectleider voor Next Healthcare Professional! 💐

Met zijn ervaring en toewijding zal Kevin een waardevolle aanvulling zijn voor ons team en voor het Next Healthcare Professional programma, dat tot doel heeft het digitaal vaardige human capital in de zorgsector te vergroten.

Veel succes en werkplezier in onze #teamcampus, Kevin!

Klik hier
🏡 Vandaag is het de Dag van de Thuiszorg!
26/9/2023
🏡 Vandaag is het de Dag van de Thuiszorg!

Vanuit ons Next Healthcare Professional programma zetten we op deze speciale dag graag de thuiszorgorganisaties in het zonnetje. We zijn dankbaar voor de toegewijde professionals, die dag in, dag uit bijdragen aan het welzijn van onze dierbaren in hun vertrouwde omgeving 🙌

Benieuwd naar wat we precies doen binnen Next Healthcare Professional? Kijk dan op https://www.itcampus.nl/programma/next-healthcare-professional

Archipel Zuid-Hollandse Eilanden, Buurtzorg Nederland, Conforte InnovatielabCZorg B.V., Dani Care Thuiszorg, Detzo De Thuiszorg Organisatie, Directzorg Nederland B.V., Dunya Zorg en Welzijn BV, Madelief Zorgt B.V., Medispec Care BV, MobileCare, NosarZorg, RST Zorgverleners, Stichting Maasstadzorg, Stichting SOL, VVT Alliantie Waardenland, Wmo radar, Zaggay Zorg

Klik hier
Startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober!
21/9/2023
Startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober!

Het programma voor het startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober is definitief; het belooft een boeiende middag te worden!

Spreker Margarethe Stolk (Deloitte) laat je zien hoe AI waardevolle ondersteuning kan bieden bij het begeleiden van leerlingen naar succesvol leren. Daarna verkent Ivo Wouters de spannende kansen en complexe uitdagingen van het gebruik van AI in het onderwijs en hoe mediawijsheid evolueert om deze veranderende realiteit bij te houden.

Bekijk het volledige programma en meld je direct aan

Voor wie: Leerkrachten, schoolleiders, stafmedewerkers en bestuurders van Rotterdamse po-/vo scholen. Ook scholen buiten Rotterdam die onder een Rotterdams onderwijsbestuur vallen, zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Ben jij er ook bij?

Klik hier
Naar nieuwe horizonten: bijeenkomst voor haven loopbaanontwikkeling
21/9/2023
Naar nieuwe horizonten: bijeenkomst voor haven loopbaanontwikkeling

Maandagmiddag kwamen vele initiatiefnemers van haven loopbaanontwikkeling bij elkaar. Programmamanager Daphne Swart was erbij!

Ontmoeten, verkennen, verbinden en samenwerken is het motto. Te beginnen met het plotten van al onze initiatieven in de tijdlijn van de Rotterdamse schoolgaande jeugd. Hiaten worden zichtbaar, samenwerking gestimuleerd en een duidelijke propositie richting scholen en haven-LOB geambieerd door alle partijen.

Met onder andere: Erik van Dijk, Peter Kroon, Constant Staal, Cock van der Brugge, Sharon Janmaat - Bouw, Michiel Breijs, Duco Jelte Ferwerda, Igor Runsink, Lisette Kouwenhoven, Maaike B., Jonneke de Jong, Charlotte Hendrikse-Wierink, Annelies Verbeek


Klik hier
Wethouders Tim Versnel en Faouzi Achbar op bezoek bij IT Campus Rotterdam
21/9/2023
Wethouders Tim Versnel en Faouzi Achbar op bezoek bij IT Campus Rotterdam

Donderdagmiddag mochten we wethouders Tim Versnel en Faouzi Achbar verwelkomen bij IT Campus Rotterdam. Marijn Roelof en Daphne Swart informeerden hen over de actiegerichte agenda en hoe we daarmee de duurzame inzetbaarheid van het human capital van de stad ondersteunen.

In het tweede deel van het bezoek gingen de wethouders ‘op bezoek’ bij onze projectleiders tijdens de mini-expo van onze aanpak voor meer en beter IT-talent en alle Rotterdammers digivaardig. Deze kennismaking inspireert om verder te praten om te onderzoeken hoe IT Campus Rotterdam de portefeuilles van deze wethouders nog beter kan ondersteunen.

Met: Jessica Wiekeraad BalLuc GimbrèreRuud TönissenWilma Van RaamsdonkHans van GentSuzanne SneldersMarc VollaardOuarda AzarkanSelin Özkarayel

Klik hier
 Binnenkort verschijnen er fascinerende videoportretten van havenberoepen!
20/9/2023
Binnenkort verschijnen er fascinerende videoportretten van havenberoepen!

🎥 De opnames zijn momenteel in volle gang voor ons project - videoportretten van de prachtige beroepen in de haven! 🚢⚓

We kunnen niet wachten om het eindresultaat met jullie te delen. Blijf op de hoogte voor de officiële release van deze inspirerende videoportretten!

Meer weten? Klik hier.

Klik hier
Nieuwe aanwinsten voor #teamcampus
4/9/2023
Nieuwe aanwinsten voor #teamcampus

We heten Ouarda en Ashley van harte welkom bij #TeamCampus!

Ouarda start als senior projectmedewerker voor de programma's Next Education Professional en de Rotterdamse Jeugd op Voorsprong. In deze rol zal zij bijdragen aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van docenten in het onderwijs en jonge Rotterdammers in het primair en voortgezet onderwijs.

Ashley zal ons team versterken als afstudeerstagiair communicatie. Dit zijn twee prachtige uitdagingen!

We zijn ontzettend blij met deze toptalenten in ons team en wensen hen veel plezier en succes!

Klik hier
IT Campus Rotterdam draagt bij aan de nieuwe Human Capital Agenda Security 2023-2026
10/7/2023
IT Campus Rotterdam draagt bij aan de nieuwe Human Capital Agenda Security 2023-2026

Er is collectieve actie vereist als het gaat om het tekort aan cyber en security talent. De oplossing zit niet alleen in het aantrekken van meer mensen, maar ook in efficiënter werken, heldere taakverdeling, coördinatie van initiatieven en samenwerking.

Samen met 70 andere partijen, heeft IT Campus Rotterdam bijgedragen aan de vorming van de agenda van HCA security, voornamelijk met de ambitie om meer security opleidingen te faciliteren in #Rotterdam.De HCA Security legt met deze #samenwerkingen de grondslag voor uitvoering en opschaling op lokaal, regionaal en nationaal niveau om zo het te kort aan #cyber en #security talent #collectief tegen te gaan.

Lees de nieuwe Human Capital Agenda Security 2023-2026 via:https://lnkd.in/e5pJRqZS

Klik hier
#teamcampus wenst je een fijne zomer!
7/7/2023
#teamcampus wenst je een fijne zomer!

Na een heerlijke zomerperiode zien we je graag weer blakend en connected terug bij de campus. We loodsen je dan weer graag - zorgeloos en met een zonnige smile - door de ruige branding van samenwerken aan talentontwikkeling heen!

Marijn Roelof, Daphne Swart, Anita Korendijk, Adri Westmaas, Ruud Tönissen, Wilma Van Raamsdonk, ✨Linda van der Windt✨, Marc Vollaard, Hans van Gent, Jan Pons, Diana de Winter, Stefan Klink, Danielle van Muijen, Maple Cheung , Suzanne Snelders, Selin Özkarayel en Bram Borsje

Klik hier
Het event Next Healthcare Professional: technologie in de thuiszorg voor zorgprofessionals
7/6/2023
Het event Next Healthcare Professional: technologie in de thuiszorg voor zorgprofessionals

Ben jij een zorgprofessional in de #thuiszorg? Kom dan op donderdag 29 juni 2023 van 13.00 – 16.00 uur naar het event ‘Next Healthcare Professional: technologie in de thuiszorg en maak kennis met verschillende invalshoeken van zorgtechnologie in de thuissituatie.

Wat is er te doen?

- Er zijn workshops over veranderkracht in jouw organisatie en over financiën en subsidies rondom #zorgtechnologie

- De mogelijkheid om diverse hulpmiddelen uit te proberen- Informatie over bij

- en nascholingsmogelijkheden rondom zorgtechnologie.

Waar is het?

Het #evenement vindt plaats bij ons: IT Campus Rotterdam, Scheepsbouwweg 11, Rotterdam (#RDM terrein).

Voor wie is het?

Voor iedereen die werkzaam is in de thuiszorg in omgeving Rotterdam.

Meld je direct aan via:https://lnkd.in/eax5eV5c

Klik hier
Het Digiwerkplaats Female Edition event van Digiwerkplaats Rijnmond!
2/6/2023
Het Digiwerkplaats Female Edition event van Digiwerkplaats Rijnmond!

Inspiratie, motivatie en activatie. Dat is waar het om draaide tijdens het Digiwerkplaats Female Edition event van Digiwerkplaats Rijnmond!

IT Campus Rotterdam opende de deuren voor zo’n 75 vrouwelijke ondernemers uit de regio. Paneldiscussies, key-note speaker Aranka van der Voorden, zeepkist pitches, een photobooth en een smakelijk buffet vormden de ingrediënten voor de eerste Digiwerkplaats Female Edition van Digiwerkplaats Rijnmond.

Het aantal vrouwelijke ondernemers is in de afgelopen tien jaar gegroeid met 62%. Slecht 3 % maakt gebruik van investeringsfondsen. En uit cijfers blijkt dat nog veel ondernemers kunnen groeien als ze meer doen met digitalisering.

Programmamanager Daphne Swart riep tijdens de opening iedereen op om de krachten te bundelen voor meer vrouwelijk ondernemerschap en meer digitalisering van ondernemers.

Digiwerkplaats Rijnmond draagt hieraan bij door de online positie van je bedrijf te versterken met jong talent. Alle trajecten met studenten van mbo en hbo leveren jou als ondernemer een adviesrapport op maat met veel praktische tips, passend bij jouw bedrijf. Voor onder meer een website scan, een security scan of een advies online bedrijfsvoering.

Wil je jouw digitaliseringsvraagstuk koppelen aan studenten van mbo of hbo? Laat het ons weten en meld je aan:https://lnkd.in/eftsfVAH

Speciale interesse in de security scan op 14 juni? Geef je op via https://lnkd.in/e5z2nV4X

Klik hier
Een leerzame, verbindende en vooral vermakelijke #teamcampusdag achter de rug!
25/5/2023
Een leerzame, verbindende en vooral vermakelijke #teamcampusdag achter de rug!

Startend met een verhelderende cursus voor ons crm systeem. In de middag nam Su Yin Timp-Gan, oprichter I.AMDIGITAL en partner van IT Campus Rotterdam, ons mee in de wondere wereld van Artificial Intelligence. Na een intensief sluipspel in het centrum van Rotterdam waarin collega’s mochten jagen of vluchten van elkaar ;). Sloten we de dag af bij Restaurant O'Pazzo B.V.!

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin