Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Een mijlpaal waar we trots op zijn - ons 5-jarig jubileum! 🎉
In the spotlight
13/3/2024

Een mijlpaal waar we trots op zijn - ons 5-jarig jubileum! 🎉

Met onze gewaardeerde partners, relaties, het bestuur en #teamcampus vierden we gisteren deze bijzondere mijlpaal.

Daphne Swart en Ron Kooren openden de middag in het prachtige drijvende paviljoen en blikten terug op de mooie resultaten die we de afgelopen jaren hebben bereikt. TEDx-spreker Aaron Mirck gaf ons daarna een inspirerende lezing over digitale etiquette.

Met elkaar hebben we de samenwerkingen en successen gevierd met een connecting diner waar goede gesprekken en nieuwe contacten werden gelegd. Onze traditionele zeepkist stond onder begeleiding van onze geweldige host Sander de Kramer klaar voor iedereen die zich kenbaar wilde maken in ons netwerk. En daar werd goed gebruik van gemaakt door onder andere Luc Gimbrère, Erik van Essen, Joeri de Man, ✨Linda van der Windt✨, Frank Vieveen, Diana de Winter, Studio Flabbergasted, Sander de Kramer en Janny Veninga!

Als jubileumcadeau voor onze gasten, was Studio Flabbergasted aanwezig om professionele portretfoto's te maken. We kijken terug op een prachtig jubileumfeest. Dank aan alle aanwezigen die met ons deze mijlpaal hebben gevierd! Op naar nog veel meer jaren van samenwerking en succes!

Daphne, Anita, Danielle, Ruud, Wilma, Marc, Hans, Kevin, Suzanne, Diana, Stefan, Ouarda, Maple, Selin, Bram, ✨Linda en Marja

Klik hier
Dubbele impact: IT Campus Rotterdam slaat de handen ineen met Rotterdam The Hague Airport
1/5/2024
Dubbele impact: IT Campus Rotterdam slaat de handen ineen met Rotterdam The Hague Airport

Samen met Rotterdam The Hague Airport gaan we Rotterdam voorzien van meer en nieuw talent op het gebied van IT!

Daphne Swart vertelt: ‘We zijn heel enthousiast dat Rotterdam The Hague Airport duurzaam toetreedt tot het groeiende partnernetwerk van IT Campus Rotterdam. Behalve mobiliteit in de lucht, zet deze grote regionale organisatie zich ook in voor de mobiliteit van het (toekomstig) human capital. We gaan nieuw IT-talent koppelen aan Rotterdam The Hague Airport om vlieguren te maken. Het bruist er al van de ideeën om opdrachten te verlenen aan het onderwijs.’

‘Onze samenwerking met IT Campus Rotterdam sluit naadloos aan op onze visie en strategie: Rotterdam The Hague Airport is niet alleen een luchthaven, maar ook een werkgever, een plek voor opleiding, een proeftuin voor innovatie en verbinder met de regio. Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling van IT-talent met het oog op een toekomstbestendige stad door hen te helpen aan een stageplaats of een leerwerkplek.’, delen Jan-Willem Perdon en Bart Honing van Rotterdam The Hague Airport.

Klik hier
Ook in 2024 zetten we onze samenwerking met Datadigest voort!
24/4/2024
Ook in 2024 zetten we onze samenwerking met Datadigest voort!

We gaan door met het verbinden van jonge IT-talenten met hen als potentiële opdrachtgever!

Rianne Leeuwenkamp, Chief Happiness Officer bij Datadigest B.V. deelt: “Datadigest is een snelgroeiende organisatie en steeds op zoek naar IT-talent. Daarvoor kiezen we bewust voor samenwerking met IT Campus Rotterdam om toegang te krijgen tot nieuw IT-talent van de opleidingen. Datadigest is een werkgever die balans houdt door een mooie mix van bestaand IT-talent, zijinstromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. IT Campus Rotterdam ondersteunt ons bij het ontmoeten van nieuw talent in deze pool. Zo hebben we via het netwerk meerdere kandidaten gevonden die nu succesvol bij ons aan de slag zijn.”

Daphne Swart, directeur IT Campus Rotterdam vertelt: “Wij zien in Datadigest een voorloper die anders kijkt naar talent. Als werkgevers in een krappe arbeidsmarkt kun je grote voordelen halen als je tijdig je blik verruimt. Daar zijn zij het voorbeeld van. We kijken er dan ook naar uit om samen met Datadigest werkgevers meer inzicht te geven in de kansen die er zijn om IT-talent aan je te binden.”

Klik hier
Vandaag zijn projectleider Ruud en Kevin bij de IT-banenmarkt in de Kuip
16/4/2024
Vandaag zijn projectleider Ruud en Kevin bij de IT-banenmarkt in de Kuip

Hier ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar op een laagdrempelige manier met als doel een mooie match te maken. Soms is er direct een match, soms leidt het tot nieuwe inspiratie voor een passend beroep!

Om werkzoekenden te ondersteunen in hun zoektocht naar de perfecte baan en het ontwikkelen van de juiste vaardigheden, hebben we de IT-stadskaart ontwikkeld. Ontdek met de stadskaart alle om- en bijscholingsmogelijkheden naar IT in regio Rotterdam!

Klik hier
#teamcampus rende ook mee met de 43e editie van de NN Marathon Rotterdam 2024!
14/4/2024
#teamcampus rende ook mee met de 43e editie van de NN Marathon Rotterdam 2024!

Stefan, Danielle, Daphne en special guest Laurens van Wesep namen tijdens de TBI Business Estafette het stokje van elkaar over en liepen ieder een deel #demooiste. Prachtig om de energie van de stad te voelen en met alle lopers, toeschouwers en supporters er een sportief feestje van te maken. Wij hebben genoten!

Klik hier
Ook Digiwerkplaats Rijnmond nam deel aan ZIE2024!
8/4/2024
Ook Digiwerkplaats Rijnmond nam deel aan ZIE2024!

Afgelopen donderdag namen onze collega’s van Digiwerkplaats Rijnmond deel aan #ZIE2024, georganiseerd door Hi Delta en High Tech Platform - Mikrocentrum, in de Van Nelle Fabriek in #Rotterdam!

Een mooie ontmoetingsplek voor hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, #kennisinstellingen, #opleiders en overheden. Op de beursvloer en bij hun stand konden zij mooie nieuwe verbindingen leggen om #digitaliseringsvraagstukken van #ondernemers te kunnen verbinden aan jong talent. Precies waar Digiwerkplaats Rijnmond zich voor inzet.

⭐ Benieuwd hoe je jouw online positionering kan versterken met jong #talent?

⭐ Wil je meer weten met welke adviezen en scans op het gebied van #online#marketing en online veiligheid je verder op weg geholpen kan worden?

⭐ Nieuwsgierig welke #mkb'ers jou voor zijn gegaan?

Klik dan hier

Klik hier
Mooi nieuws: wij blijven in 2024 samenwerken met Hogeschool Inholland.
19/3/2024
Mooi nieuws: wij blijven in 2024 samenwerken met Hogeschool Inholland.

Nahied Rezwani, directeur domein Business, Finance & Law en vestigingsdirecteur bij Hogeschool Inholland Rotterdam, vertelt: ''Deze verlenging is het bewijs van een zeer prettige samenwerking. Hogeschool Inholland is een kennisinstelling, wat midden in de samenleving staat. Middels samenwerkingen zoals deze pakken wij onze maatschappelijke rol richting ons gezamenlijk doel. Mét onze studenten en medewerkers Rotterdammers digivaardiger maken.''

Daphne Swart, directeur IT Campus Rotterdam, deelt: ''We zijn ontzettend trots dat we de samenwerking met Inholland verder gaan uitbouwen. Inholland is onmisbaar in de brede aansluiting van het beroepsonderwijs binnen de activiteiten die we gezamenlijk ontplooien om het (toekomstig) human capital in de stad te versterken. We slaan de handen ineen op onder meer de thema’s digitalisering van het mkb en leven lang ontwikkelen.''

Klik hier
Terugblik op een geslaagde kennislunch met het thema 'Thuiszorg van Morgen'
12/3/2024
Terugblik op een geslaagde kennislunch met het thema 'Thuiszorg van Morgen'

Op donderdag 7 maart organiseerden we vanuit ons programma Next Healthcare Professional een mooi verzorgde #kennislunch “Thuiszorg van Morgen” bij café @‌home aan de Goudsesingel in #Rotterdam.

Adviseurs Charlotte Lina en Dominic Vestering van kennisorganisatie Vilans namen kleine #thuiszorgorganisaties mee in diverse duurzame en praktische financieringsmogelijkheden van zorgtechnologie vanuit de #WMO, #ZVW, en #WLZ. Ook kwam Laura Steman – bedenker en directeur van web-app Floortje (onderdeel van het Mobile Care pakket) – vertellen op welke wijze Floortje kan helpen om vooraf de geschikte #zorgtechnologie voor de cliënt te selecteren. Op deze inspirerende middag werd duidelijk dat we elkaar kunnen meenemen naar de #gezondheidszorg van morgen!

Zo deelt Sue-Allen Manuel van Zorg Innovatie Academie (ZIA): “Na het 'Thuiszorg van Morgen' event van Next Healthcare Professional ben ik weer eens overtuigd van het belang van #kennisdeling om samen te bouwen aan de toekomst van de zorg. De inzichten over financiering van zorgtechnologie door Vilans en de handige Floortje app tool waren informatief en geven stof tot nadenken. Ze zetten aan tot het gesprek over hoe we met elkaar de zorg van de toekomst kunnen organiseren. Een mooi gemengd gezelschap en een heerlijk verzorgde lunch. De juiste ingrediënten voor een succesvolle middag.”

Klik hier
 IT Campus Rotterdam heeft de inschrijvingen voor de Minecraft Challenge Rotterdam geopend!
12/3/2024
IT Campus Rotterdam heeft de inschrijvingen voor de Minecraft Challenge Rotterdam geopend!

Naadloos aansluitend op de concept kerndoelen DGL: B6 en C9 is deelname aan Schools Reinventing Cities, editie Rotterdam. IT Campus Rotterdam heeft de inschrijvingen voor deelname geopend!

Dit is een wereldwijde wedstrijd voor leerlingen tussen 8 en 20 jaar, (po, vo, mbo) gelanceerd door Minecraft Education en C40 Cities, een netwerk van 's werelds toonaangevende steden die zich inzetten voor het aanpakken van klimaatverandering. In deze wedstrijd gebruiken leerlingen en studenten Minecraft Education om klimaatoplossingen voor de stad te ontwerpen en te bouwen, op basis van echte uitdagingen en scenario's. Ze leren hiermee over klimaatactie in steden en presenteren hun ideeën aan stadsleiders en experts.

De opdracht: vernieuwing Rotterdam #Rijnhaven

Het gebied Rijnhaven is volop in ontwikkeling. Dit havengebied verandert in een toekomstig stadspark met stadsstrand, 3000 woningen, grote torens van 100 tot 250 meter, nieuwe winkels, horeca en musea. Daarnaast moet het zorgen voor wateropvang en afkoeling in de strijd tegen opwarming.

In de Minecraft Challenge kunnen leerlingen in het Rotterdamse po, vo en studenten in mbo aan de slag met het volgende vraagstuk:Hoe maken we van de Rijnhaven een inspirerend leefgebied met duurzame en klimaat adaptieve woningen (deels drijvend op het water), groene recreatiegebieden en een school die milieubewust onderwijs geeft?

Laat deze video aan je leerlingen/studenten in de klas zien en schrijf de teams in! Inzenden van hun ideeën kan tot direct na de meivakantie.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Klik hier
Wij zetten onze samenwerking met The Young Digitals voort, vastbesloten om samen te groeien!
8/2/2024
Wij zetten onze samenwerking met The Young Digitals voort, vastbesloten om samen te groeien!

Sjoerd Hauptmeijer, CEO The Young Digitals , deelt verheugd: ‘'The Young Digitals is hartstikke trots om een onderdeel te zijn van het netwerk van IT Campus Rotterdam en we zijn blij dat we onze samenwerking de komende jaren voortzetten. Wij staan in de startblokken om samen met de andere partners te werken aan meer en beter IT-talent voor de stad Rotterdam. The Young Digitals begeleidt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan als digital marketeer. Graag werken we samen met IT Campus Rotterdam en alle partners om jongeren een springplank te bieden naar een mooie toekomst''

Ook Daphne Swart vertelt enthousiast: ‘'IT Campus Rotterdam is trots dat we de samenwerking met The Young Digitals duurzaam verlengen. The Young Digitals is een bijzonder goed voorbeeld hoe we in Rotterdam meer jongeren kunnen enthousiasmeren voor IT-banen. Jong talent wordt behouden voor de sector door hen gericht op te leiden en te begeleiden naar de online marketing arbeidsmarkt. We hebben The Young Digitals vanaf het begin ondersteund bij hun komst naar Rotterdam en daar plukken Rotterdamse ondernemers nu de vruchten van. Een sociaal initiatief waar we graag aan blijven bijdragen!''

Klik hier
Meet & Greet banenmarkt
7/2/2024
Meet & Greet banenmarkt

Vandaag is er een fantastische Meet & Greet banenmarkt op onze campus. Een prachtige gelegenheid voor werkgevers met IT-vacatures, partijen die ondersteuning bieden bij opleidingen én #werkzoekenden met passie voor #IT om elkaar te ontmoeten. Mooi om te zien dat er vruchtbare gesprekken ontstaan!

In samenwerking met: Gemeente Rotterdam | het Werkgeversservicepunt | UWV | Ruud Tönissen | Daphne Swart | Intermax | Betabit | Werk in het vooruitzicht | Azure Academy | Verstegen Spices & Sauces | Datadigest B.V. | Techgrounds | JobKans | GRIP. op werk | Stedin | Luminis | Anoigo | YoungCapital | Rhenus Logistics

Klik hier
🎉Een warm #welkom aan onze nieuwe #collega, Marja van der Geer!
5/2/2024
🎉Een warm #welkom aan onze nieuwe #collega, Marja van der Geer!

Per 1 februari is Marja gestart als projectcontroller binnen #teamcampus. Haar #expertise zal ons ondersteunen bij het verzorgen van inzicht op #financieel gebied. We zijn ontzettend blij met haar komst en wensen haar veel #succes en plezier in haar nieuwe rol!

Klik hier
Next Healthcare Professional: kennislunch 7 maart
23/1/2024
Next Healthcare Professional: kennislunch 7 maart

Sta je voor de uitdaging om de financiering rond te krijgen voor het #digitaliseringsproces binnen jouw thuiszorgorganisatie? Wij begrijpen dat dit een complexe taak is en willen je graag ondersteunen op deze reis naar digitalisering.

Op donderdag 7 maart 2024 van 11.30 tot 13.30 uur organiseren wij een informatieve kennislunch, waarin we waardevolle inzichten delen om je te helpen bij het vinden van de juiste financieringsmogelijkheden. Als gastspreker hebben we het genoegen Dominic Vestering te verwelkomen, adviseur strategie en samenwerking bij Vilans, een inspirerende bron van informatie op dit gebied.

📅 Datum: Donderdag 7 maart 2024

🕰️ Tijd: 11.30 - 13.30 uur

📍 Locatie: Café@‌Home, Goudsesingel 52 in #Rotterdam.

Aanmelden kan via https://www.aanmelder.nl/146211/subscribe

Marc en Kevin, onze collega's van het Next Health Professional-programma, kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te werken aan de digitale toekomst van de thuiszorg!

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin