updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!
In the spotlight
28/9/2023

CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een partnerovereenkomst hebben gesloten met CVO Rotterdam (Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving)

CVO, bestaande uit 37 VO-scholen, gegroepeerd in 7 scholengroepen, heeft als doel om vanuit een open christelijke inspiratie jongeren stimulerend onderwijs en een brede vorming te bieden.

In deze samenwerking zetten we ons volledig in om digitale geletterdheid en cyberweerbaarheid te bevorderen voor de leerlingen, ouders/verzorgers en alle toegewijde onderwijsprofessionals die verbonden zijn aan de scholen voor voortgezet onderwijs onder het beheer van CVO Rotterdam. Dit omvat ook de gezamenlijke ontwikkeling van een Rotterdamse (digitale) leerlijn, eventueel met 'Edubatch'-kwalificaties, gebaseerd op belangrijke concepten zoals Digitaal Burgerschap en Computational Thinking uit het programma Rotterdamse Jeugd op Voorsprong. Deze ambities staan centraal voor de komende schooljaren.

Onder het programma Next Education Professional gaan CVO Rotterdam en IT Campus Rotterdam gezamenlijk aan de slag binnen de werkgroep Rotterdams Afstandsleren, van het primair tot het wetenschappelijk onderwijs.

Wilma Van Raamsdonk, onze projectleider po/vo deelt enthousiast: ‘'door deze samenwerking niet alleen te ontwikkelen maar ook te verduurzamen, ontstaat een gezamenlijke infrastructuur die borgt dat alle leerlingen, hun ouders/verzorgers en de onderwijsprofessionals van CVO aan de slag gaan met digitale geletterdheid en weerbaarheid.''

Klik hier
Ons Rotterdams netwerk wordt verder versterkt met een nieuwe partnertoetreding: Antes heeft zich aangesloten!
23/5/2023
Ons Rotterdams netwerk wordt verder versterkt met een nieuwe partnertoetreding: Antes heeft zich aangesloten!

We zijn super trots dat we met dit mooie partnerschap met Antes ons nog meer kunnen inzetten voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam en alle Rotterdammers digivaardig.

Marijn Roelof, directeur IT Campus Rotterdam, over de samenwerking met Antes: ''We zijn zeer verheugd met de aansluiting van Antes/PG bij ons hard groeiende netwerk. Met de toetreding van Antes/PG versterken we ons regionale netwerk enorm en halen we een grote extra zorgpartner binnen die een belangrijke rol kan gaan spelen in het verder uitbouwen van ons programma Next Healthcare Professional. Antes/PG heeft de ambitie om hun zorgpersoneel blijvend te faciliteren in het ontwikkelen van digi-skills maar het is ook een organisatie die zich snel verder ontwikkelt als grote IT-werkgever in de regio. Samen investeren in Rotterdams IT-talent met hart voor de zorg is dus een logische next step!''

Bas Molijn, bestuurder Antes, over de samenwerking met IT Campus Rotterdam: '' Als specialist in ernstige psychiatrie en verslaving staan we voor grote uitdagingen om cliënten tijdig passende zorg te kunnen blijven bieden en te zorgen voor voldoende collega’s voor nu en in de toekomst. Deze samenwerking is een logische stap die goed past bij de maatschappelijke rol die Antes heeft in de regio Rotterdam als zorgbedrijf en als belangrijke werkgever. We staan samen voor grote uitdagingen op het gebied van digitalisering van de zorg en ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Het partnerschap biedt ons kansen om jong (IT-)talent bekend te maken met de zorg en tegelijkertijd te werken aan de digitale vaardigheid van onze organisatie.''

Klik hier
Op bezoek in de historische haven van Maassluis voor Next Maritime Professional
17/5/2023
Op bezoek in de historische haven van Maassluis voor Next Maritime Professional

Gister waren projectleider Hans van Gent en programmamanager Daphne Swart op bezoek in de historische haven van Maassluis. Mooie initiatieven zijn daar gaande waar educatie, innovatie, duurzaamheid en circulariteit van de maritieme sector samen gaan komen.

IT Campus Rotterdam is in gesprek om ook hier onze activiteiten van Next Maritime Professional, Digiwerkplaats Rijnmond en Rotterdamse Jeugd op Voorsprong te kunnen ontplooien!

Klik hier
3e editie van #hack010 geslaagd!
16/5/2023
3e editie van #hack010 geslaagd!

Afgelopen week heeft Gemeente Rotterdam samen met IT Campus Rotterdam de 3e editie van #hack010 georganiseerd. Een succesvolle en geslaagde middag, waarbij studenten van Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam en Hogeschool Rotterdam en ethische hackers met veel creativiteit hebben geprobeerd kwetsbaarheden te vinden in de systemen van de gemeente.

Om de studenten klaar te stomen volgden zij voorafgaand aan het event een PrepDay bij IT Campus Rotterdam, waar experts van Zerocopter en Schuberg Philis de studenten alles leerden over ethisch hacken.

De jury heeft de gevonden findings beoordeeld. Alle findings vielen in de prijzen, bestaande uit drie categorieën: de Hardste Hack, de Gekste Hack en de meest ‘Tekkie’ (technische) Hack. Een mooi resultaat van de samenwerking tussen onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente op dit vlak!

Klik hier
#digicoach bijeenkomst vanuit programma Next Healthcare Professional
27/4/2023
#digicoach bijeenkomst vanuit programma Next Healthcare Professional

IT Campus Rotterdam organiseerde vanuit het programma Next Healthcare Professional een #digicoach bijeenkomst in samenwerking met deRotterdamseZorg.

Een zeer nuttige middag dat leidde tot mooie gesprekken in werkgroepen op basis van tevoren bedachte vragen. Uit de gesprekken bleek dat er een behoefte is om een digicoach binnen het bedrijf of organisatie een meer prominente rol toe te bedelen. Hierin zijn grote verschillen tussen de organisaties onderling.

De bijeenkomsten zullen we periodiek voortzetten om actief #kennis te blijven delen met elkaar en #overeenkomsten te ontdekken. Sinds kort is er ook een #uitwisselingsplatform voor digicoaches waarop ze kennis en #ervaring met elkaar delen. Wil je ook deelnemen aan het platform? Mail naar NHP@itcampus.nl

Ben jij een digicoach en heb je de bijeenkomst gemist?📅 We zien je graag bij de volgende bijeenkomst gepland op 22 juni 2023. Meld je aan via NHP@itcampus.nl

Klik hier
📷 We zijn van start gegaan met het project ‘videoportretten’ binnen het programma Next Maritime Professional.
20/4/2023
📷 We zijn van start gegaan met het project ‘videoportretten’ binnen het programma Next Maritime Professional.

📷 We schoten mooie intro beelden voor het project 'videoportretten' met Jong Haventalent van 2023; Tomas van der Maarel van Broekman Logistics in sunny Rotterdam!

Met deze reeks #videoportretten van jonge #werknemers met een #digivaardige baan in de Rotterdamse #haven, laten wij zien dat de haven in zijn algemeenheid een prachtige werkgever is.

Ook meedoen aan deze nieuwe reeks videoportretten en jouw bedrijf als aantrekkelijke #werkgever in the spotlight zetten? Dat kan nog!

Neem contact op met Marc Vollaard , ✉️ marc.vollaard@itcampus.nl

Klik hier
#Hack010 editie 3 is gestart!
18/4/2023
#Hack010 editie 3 is gestart!

Studenten van Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam en Hogeschool Rotterdam doken vrijdag in de wereld van cyber security en ethisch hacken. Middels lezingen en masterclasses van Gemeente Rotterdam, Schuberg Philis en Zerocopter kregen studenten een quick start in het verbeteren van hun hack skills.

Geweldig om te zien hoe de studenten van verschillende opleidingen met elkaar samenwerkten tijdens de workshops over cyber security en ethisch hacken!

Op naar de echte hack op 11 mei a.s. waar ze het geleerde in praktijk kunnen brengen en op zoek gaan naar kwetsbaarheden in het systeem van Gemeente Rotterdam.

Dank Annelies van der Meer, Marlies Schamper, Sunchase Phanboonchan, Daan Stakenburg, Chantal Stekelenburg, Lennaert Oudshoorn en Laura Laan voor jullie kundige en enthousiaste verhalen en begeleiding!

Klik hier
Wat is het toch altijd leuk om de blik van studenten te verbreden!
17/4/2023
Wat is het toch altijd leuk om de blik van studenten te verbreden!

Samen met Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam hebben we eerstejaars studenten van de opleiding Software Developer laten zien dat software en hardware onlosmakelijk verbonden zijn en dat er juist in die combinatie veel interessante mogelijkheden zitten.

Studenten gingen zelf aan de slag met de Microbit en kregen daarnaast een rondleiding in het Innovation Dock. Daar hebben DDC - Smart Inspections en Tetrahedron verteld hoe verbonden soft- en hardware zijn in de werkzaamheden de zij doen.

Dank aan Leo Remijn, Jaap van Gils, Tom van Hasselt, Tsjerk Kooistra, Olaf Bouwens en Wilco Stavenuiter.

Klik hier
Volop inspiratie door informatiemarkt digitale geletterdheid in po/vo!
13/4/2023
Volop inspiratie door informatiemarkt digitale geletterdheid in po/vo!

Onderwijsprofessionals in het Rotterdamse po en vo volgden -intensief ondersteund door de experts van O21 | Samen doordacht digitaliseren bij IT Campus Rotterdam - het traject Expeditie Digitaal met als resultaat: een plan van aanpak voor het implementeren van digitale geletterdheid op hun (po of vo) school. Naast de zes kennis- en werksessies die zij in de loop van een schooljaar op de campus volgden, organiseerden IT Campus Rotterdam en O21 een informatiemarkt, die gisteren (12 april) plaatsvond.

Het werd een inspirerende middag waarop de deelnemers aan Expeditie Digitaal zich lieten informeren en inspireren door ruim twintig organisaties die hun lesmaterialen en/of lessenseries presenteerden.

Uitgangspunt was dat de deelnemers - anders dan tijdens een bezoek aan een vakbeurs - vooral veel gelegenheid kregen om zelf met het materiaal aan de slag te gaan en voldoende tijd hadden om hierover vragen te stellen. Het zijn immers belangrijke keuzes die de scholen moeten maken. Eerder volgden zij daarom ook een werksessie Kijkwijzer, waarin zij handvatten aangereikt kregen om hun keuzes als team of binnen een vaksectie beter te kunnen maken. Wat past binnen de onderwijsvisie, de leeftijd en het niveau van de leerlingen? Op welke manier wil het team digitale geletterdheid inzetten in een curriculum dat al veel prioriteiten heeft en idealiter ook aansluit op het vervolgonderwijs?

In september start een nieuwe editie van Expeditie Digitaal voor scholen in het Rotterdamse po en vo. Meer informatie? Mail projectleider Wilma Van Raamsdonk (wilma.vanraamsdonk@itcampus.nl) om een afspraak te maken voor een presentatie op school.

Veel dank aan de exposanten die deze middag voor volop inspiratie zorgden: Basicly, Deloitte, De Programmeerschool, Delta de Draak, DIGIT-vo, Digital Playground, Digiwijzer Nederland, Stichting FutureNL, ICT kisten, iTeachers, Bit Academy, Game Tailors, Nationale Academie voor Media en Maatschappij, Privacy op School, Stichting 010010, Betabit, Ozobot, Schoolupdate, Randy Robinson, Thomas More Hogeschool, Too Much Info, Rolin Rolloos

Klik hier
Dura Vermeer sluit aan bij ons ijzersterke netwerk!
5/4/2023
Dura Vermeer sluit aan bij ons ijzersterke netwerk!

We zijn ontzettend trots dat we Dura Vermeer mogen verwelkomen als nieuwe partner van het snelgroeiende samenwerkingsverband van IT Campus Rotterdam!

Met het aansluiten van Dura Vermeer versterken we ons regionale netwerk enorm en halen we wederom een echte Rotterdamse kennispartner binnen.

Marijn Roelof vertelt verheugd: “Dura Vermeer zet enorme stappen richting een meer digitale en groenere toekomst en wil graag met ons investeren in verdere transitie van de stad. Een transitie die vormgegeven gaat worden door nieuw digitaal talent en door digitaal wendbare medewerkers. Reden genoeg dus om hand-in-hand te gaan versnellen! Samen met alle onze andere partners gaan we heel graag met Dura Vermeer aan de slag om IT-talenten te laten op leiden die zo hard nodig zijn, ook in de bouwsector.”

Joost den Heijer, directeur ICT bij Dura Vermeer vult aan “Als Rotterdamse bouworganisatie werken we graag met IT Campus Rotterdam samen om digitalisering een boost te geven. Niet alleen voor onszelf maar ook voor de regio. We kijken uit naar een samenwerking waarin we kunnen meedenken over de opleiding en inzet van IT-talent. Dit alles zodat we in de Rotterdamse regio nog krachtiger kunnen inzetten op digital change.”

Klik hier
Welkom Hans van Gent bij #TeamCampus!
4/4/2023
Welkom Hans van Gent bij #TeamCampus!

Onze nieuwe collega Hans gaat als projectleider met veel enthousiasme uitvoering geven aan ons programma Next Maritime Professional. In nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidspartijen gaat hij aan de slag met het ondersteunen van het human capital in het groot Rotterdams Havencomplex en het maken van de benodigde digitaliseringsslag. Een mooie uitdaging!

Wij zijn erg blij met Hans als aanwinst voor ons team en wensen hem veel plezier en succes!

Klik hier
Bedrijvenbijeenkomst in samenwerking met Techniek College Rotterdam
21/3/2023
Bedrijvenbijeenkomst in samenwerking met Techniek College Rotterdam

Wat een waardevolle input ontvingen we op dit bedrijvenbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Techniek College Rotterdam!

Met 40 bedrijven kwamen we bijeen om samen te brainstormen over de kennis, kunde en vaardigheden van de ideale medewerker op het snijvlak van Elektro en IT. Er werden met name ideeën uitgewisseld over welke hard en soft skills deze medewerker moet bezitten. Ook is er actief nagedacht over manieren om de inhoudelijke input in het onderwijs te inbedden. Volgende stap: doorpakken en concreet de samenwerking zoeken!

Wil je ook hieraan bijdragen door mee te denken en jouw ideeën te delen in een vervolggesprek?

Neem dan contact op met Ruud Tönissen, Projectleider Beroepsonderwijs.

Dank aan fadi Koria en Peter Scheurwater.

Klik hier
Vol trots verwelkomen wij Eneco als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!
10/3/2023
Vol trots verwelkomen wij Eneco als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!

Op de campus bekrachtigden programmamanager Daphne Swart en Folkert Reitsma van Eneco deze mooie samenwerking en spraken over de gezamenlijke inspanningen met al onze partners en vrienden voor meer en beter IT-talent in Rotterdam.

Folkert Reitsma, CIO van Eneco vertelt: ''Digitalisering is een feit. Banen veranderen en vragen nieuwe vaardigheden. In Rotterdam is exponentiele groei nodig op het gebied van IT en de ontwikkeling van digitaal talent. Om het schrijnende tekort aan IT talent aan te pakken, moet de stad duurzaam in staat zijn voldoende talent te interesseren en te enthousiasmeren voor de IT-arbeidsmarkt.

Vanuit Eneco ben ik enorm verheugd met de nieuwe samenwerking met IT Campus Rotterdam. Eneco staat middenin de maatschappij en het is echt een win-win om bij te dragen aan een meer welvarend Rotterdam, door onze actieve participatie in het netwerk op het gebied van IT-talent ontwikkeling en digivaardigheid.''

Daphne Swart vertelt enthousiast:” We zijn ontzettend trots op de toetreding van Eneco tot ons snel groeiende samenwerkingsverband. Met het aansluiten van Eneco versterken we ons regionale netwerk enorm en halen we een echte Rotterdamse kennispartner binnen.”

Directeur Marijn Roelof vult aan: “Eneco zet enorme stappen richting een meer digitale en groenere toekomst en wil graag met ons investeren in verdere transitie van de stad. Een transitie die vormgegeven gaat worden door nieuw digitaal talent. Reden genoeg dus om direct de handen ineen te slaan.

Samen met ons netwerk van partners vanuit overheid, onderwijs en bedrijfsleven gaan we heel graag met Eneco aan de slag om versneld IT-specialisten te laten op leiden die zo hard nodig zijn!''

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin