Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Daphne Swart volgt Marijn Roelof per 1 dec 2023 op als nieuwe directeur
In the spotlight
9/11/2023

Daphne Swart volgt Marijn Roelof per 1 dec 2023 op als nieuwe directeur

Het bestuur van IT Campus Rotterdam is trots te kunnen aankondigen dat Daphne Swart per 1 december 2023 de functie van directeur gaat vervullen. Ze volgt daarmee Marijn Roelof op. Daphne heeft aan de wieg gestaan van IT Campus Rotterdam en heeft de laatste vier jaar met succes de agenda van IT Campus Rotterdam ontwikkeld in de rol van programmamanager. Voordat Daphne bij de campus kwam is zij actief geweest in diverse management rollen bij Hogeschool Rotterdam en FunX.

Ron Kooren, bestuursvoorzitter IT Campus Rotterdam, is blij met haar aanstelling: “Daphne is een krachtige, creatieve en betrouwbare leider van IT Campus Rotterdam. Als bestuur hebben wij alle vertrouwen in deze volgende stap van Daphne. We gaan met haar met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Daphne is trots wat IT Campus Rotterdam in haar 5-jarig bestaan bereikt heeft en kijkt ernaar uit om nog meer economische en maatschappelijke impact te realiseren: “Rotterdam staat te springen om meer en beter IT-talent en digitaal vaardig human capital. IT Campus Rotterdam is hét vehikel om regie te voeren op het versterken van het human capital van de stad en regio. Ik heb ontzettend veel zin om de organisatie en haar agenda door te ontwikkelen in deze scale-up fase, samen met ons sterke, brede partnernetwerk én #teamcampus.”

Het bestuur is Marijn Roelof zeer erkentelijk voor zijn grote inzet als directeur van IT Campus Rotterdam. Marijn gaat per 1 december 2023 aan de slag als directeur College Economie & Ondernemen bij Albeda.

Klik hier
Nieuw partnerschap met het Grafisch Lyceum Rotterdam! 🌟
7/11/2023
Nieuw partnerschap met het Grafisch Lyceum Rotterdam! 🌟

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw partnerschap zijn aangegaan met het Grafisch Lyceum Rotterdam - een stap vooruit in onze missie om IT-talent te stimuleren en te koesteren in Rotterdam.

Marijn Roelof vertelt: ‘'We zijn heel blij met de toetreding van Grafisch Lyceum Rotterdam als partner van IT Campus Rotterdam. Met Grafisch Lyceum Rotterdam erbij is het netwerk van publieke instellingen die IT opleidingen aanbieden in het Rotterdamse compleet. Met Grafisch Lyceum Rotterdam treedt een robuuste Rotterdamse kennispartner toe tot ons samenwerkingsverband. We zijn er naar uit om ook het IT talent van Grafisch Lyceum Rotterdam te betrekken bij alle prachtige initiatieven die we met elkaar ontplooien in deze stad!’'

Hans Maas, lid College van Bestuur van het Grafisch Lyceum Rotterdam deelt: “Het Grafisch Lyceum Rotterdam leidt studenten op voor een loopbaan in de digitale wereld van media, entertainment en technologie. De ontwikkelingen in deze wereld gaan hard, immersieve media zijn overal en IT is hier natuurlijk een onmisbaar component in. Wij sluiten ons dan ook graag aan bij het netwerk van de IT Campus Rotterdam om IT-talenten in de regio de kansen en mogelijkheden te laten zien die de creatieve industrie hen biedt.”

Klik hier
IT Campus Rotterdam bestaat 5 jaar, hoera!
29/10/2023
IT Campus Rotterdam bestaat 5 jaar, hoera!

Vandaag vieren we een bijzonder mijlpaal: het 5-jarig bestaan van IT Campus Rotterdam 🎉

Van een bescheiden team van 4 in 2019 zijn we uitgegroeid tot een energiek #teamcampus van 18 toppers. En nog steeds in volle groei!

Het is een reis geweest vol ontwikkeling, innovatie en samenwerking. We zijn ontzettend trots op alles wat we in korte tijd hebben bereikt met onze programma's en projecten. We blikken ook graag terug op alle prachtige samenwerkingen die tot stand zijn gekomen en kijken uit naar wat er nog komen gaat.

Samen met onze partners, vrienden, het bestuur en #teamcampus blijven we enthousiast werken aan het verwezenlijken van onze missie; meer en beter IT-talent én alle Rotterdammers digivaardig.

Klik hier
Hoera! IT Campus Rotterdam bestaat komend weekend 5 jaar!
25/10/2023
Hoera! IT Campus Rotterdam bestaat komend weekend 5 jaar!

Een prachtig jubileum dat absoluut gevierd moet worden. Nu met #teamcampus en later in het voorjaar met al onze partners.

Een speciale felicitatie aan Daphne Swart, die sinds het prille begin al vijf jaar lang werkzaam is bij IT Campus Rotterdam. Gisteravond werd daarom terecht de schijnwerpers op haar gericht, en ontving ze een houten horloge als erkenning voor haar toewijding gedurende deze vijf jaar.

Dank aan al onze partners, vrienden, het bestuur en onze geweldige #teamcampus. Samen maken we Rotterdam elke dag een stukje sterker en aantrekkelijker. Op naar nog meer IT-talent en kansen voor elke Rotterdammer om digitaal vaardig te blijven en te worden.

Klik hier
Nieuwe partner: I-Partnerschap 🤝
17/10/2023
Nieuwe partner: I-Partnerschap 🤝

We zijn zeer verheugd met het feit dat we weer een nieuwe partner van IT Campus Rotterdam kunnen presenteren: I-Partnerschap Rijk - Onderwijs🤝

Marijn Roelof, directeur IT Campus Rotterdam vertelt: ''Met de toetreding van I-Partnerschap versterken we zowel ons regionale als nationale netwerk enorm. We voegen tevens een partij aan ons samenwerkingsverband toe die de stad veel te bieden heeft. De samenwerking met I-Partnerschap gaat ervoor zorgen dat verschillende rijksorganisaties, met specifieke kennis, direct waarde kunnen gaan toevoegen aan alle IT opleiders die Rotterdam rijk is. Andersom wordt het voor Rotterdams IT-talent een stuk laagdrempeliger om een rol te bemachtigen binnen de publieke sector en daar met passende IT skills het verschil te kunnen maken. En dat op plekken waar heel Nederland van kan profiteren!”

Ook Marc-Jan kraaijenzank, programmamanager I-Partnerschap is enthousiast: ‘'Vanuit I-Partnerschap zijn we erg blij om aan te sluiten bij het netwerk van IT Campus Rotterdam. Als I-Partnerschap zetten we in op het verbinden van rijksoverheden met het ICT onderwijs in Nederland. Omdat IT Campus Rotterdam in de regio Rotterdam al een sterk netwerk heeft, slaan we graag met hen de handen ineen. Daar worden we beiden sterker van. IT Campus Rotterdam ontsluit het netwerk naar het onderwijs, en I-Partnerschap ontsluit het netwerk naar de rijksorganisaties. Kortom, een mooi partnerschap om elkaar te versterken waar we mooie samenwerkingen tot stand laten komen!''

Klik hier
Immersive Tech Week 2023 🔥
5/10/2023
Immersive Tech Week 2023 🔥

Als trotse mediapartner zijn we blij om aan te kondigen dat het aftellen is begonnen voor het Immersive Tech Week 2023!

Wij nodigen je graag uit om van 28 november tot en met 1 december 2023, in de prachtige stad Rotterdam, de wereld van technologie in een razend tempo te verkennen.

Neem een kijkje in het voorlopige programma en begin met het plannen van jouw bezoek door de boeiende lezingen, indrukwekkende optredens en spannende evenementen te ontdekken die elke dag plaatsvinden tijdens de Immersive Tech Week. Verken het voorlopige programma ▶ https://vrdays.co/programma/

Klik hier
Uitnodiging: symposium IT en de haven | 23 november
5/10/2023
Uitnodiging: symposium IT en de haven | 23 november

In samenwerking met het Rotterdam Mainport Institute (RMI) staat er op donderdagmiddag 23 november een inspirerend symposium op de planning, met als centrale thema 'IT en de haven'. Dit evenement staat in het teken van 'Leven Lang Ontwikkelen (LLO)'.

Wij nodigen graag studenten (zowel mbo-4 als hbo), HR-managers en opleidingsorganisaties uit om samen te komen en in gesprek te gaan over het verbeteren van digitale en IT-vaardigheden in de maritieme- en logistieke sector.

Dit symposium belooft een waardevol evenement te worden met inspirerende sprekers, loopbaanoriëntatie, het presenteren van diverse mogelijkheden voor Leven Lang Ontwikkelen (LLO), de uitwisseling van informatie en volop gelegenheid om waardevolle connecties te leggen. We hopen je daar te zien!

Bekijk hier het programma en meld je aan!

Klik hier
Wat een geweldig symposium digitale geletterdheid hadden we gisteren
3/10/2023
Wat een geweldig symposium digitale geletterdheid hadden we gisteren

Op uitnodiging van wethouder Said Kasmi waren we te gast in de Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam.

Inspirerende keynote-sprekers Margarethe Stolk (Deloitte) en Ivo Wouters deelden hun inzichten over de impact van AI op het onderwijs. "We zijn in eenvoud gekomen dat als we leerlingen iets willen leren op digitale vaardigheden, we het zelf moeten kunnen", aldus Ivo Wouters. Een krachtige boodschap!

Het symposium werd afgesloten met boeiende gesprekken en een workshop verzorgd door Marc van Maastricht van O21 over de impact van Expeditie Digitaal. Dit unieke begeleidingstraject ondersteunt scholen bij het ontwikkelen van hun eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid.

➡️Wil je ook een schooleigen aanpak voor digitale geletterdheid? Lees hier meer en meld je aan.

Klik hier
Nieuw teamlid Kevin! 💐
28/9/2023
Nieuw teamlid Kevin! 💐

We zijn enthousiast om ons nieuwste teamlid te introduceren. Hartelijk welkom, Kevin van der Meer, als onze nieuwe projectleider voor Next Healthcare Professional! 💐

Met zijn ervaring en toewijding zal Kevin een waardevolle aanvulling zijn voor ons team en voor het Next Healthcare Professional programma, dat tot doel heeft het digitaal vaardige human capital in de zorgsector te vergroten.

Veel succes en werkplezier in onze #teamcampus, Kevin!

Klik hier
CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!
28/9/2023
CVO Rotterdam sluit aan in ons netwerk!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een partnerovereenkomst hebben gesloten met CVO Rotterdam (Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving)

CVO, bestaande uit 37 VO-scholen, gegroepeerd in 7 scholengroepen, heeft als doel om vanuit een open christelijke inspiratie jongeren stimulerend onderwijs en een brede vorming te bieden.

In deze samenwerking zetten we ons volledig in om digitale geletterdheid en cyberweerbaarheid te bevorderen voor de leerlingen, ouders/verzorgers en alle toegewijde onderwijsprofessionals die verbonden zijn aan de scholen voor voortgezet onderwijs onder het beheer van CVO Rotterdam. Dit omvat ook de gezamenlijke ontwikkeling van een Rotterdamse (digitale) leerlijn, eventueel met 'Edubatch'-kwalificaties, gebaseerd op belangrijke concepten zoals Digitaal Burgerschap en Computational Thinking uit het programma Rotterdamse Jeugd op Voorsprong. Deze ambities staan centraal voor de komende schooljaren.

Onder het programma Next Education Professional gaan CVO Rotterdam en IT Campus Rotterdam gezamenlijk aan de slag binnen de werkgroep Rotterdams Afstandsleren, van het primair tot het wetenschappelijk onderwijs.

Wilma Van Raamsdonk, onze projectleider po/vo deelt enthousiast: ‘'door deze samenwerking niet alleen te ontwikkelen maar ook te verduurzamen, ontstaat een gezamenlijke infrastructuur die borgt dat alle leerlingen, hun ouders/verzorgers en de onderwijsprofessionals van CVO aan de slag gaan met digitale geletterdheid en weerbaarheid.''

Klik hier
🏡 Vandaag is het de Dag van de Thuiszorg!
26/9/2023
🏡 Vandaag is het de Dag van de Thuiszorg!

Vanuit ons Next Healthcare Professional programma zetten we op deze speciale dag graag de thuiszorgorganisaties in het zonnetje. We zijn dankbaar voor de toegewijde professionals, die dag in, dag uit bijdragen aan het welzijn van onze dierbaren in hun vertrouwde omgeving 🙌

Benieuwd naar wat we precies doen binnen Next Healthcare Professional? Klik dan hier.

Archipel Zuid-Hollandse Eilanden, Buurtzorg Nederland, Conforte InnovatielabCZorg B.V., Dani Care Thuiszorg, Detzo De Thuiszorg Organisatie, Directzorg Nederland B.V., Dunya Zorg en Welzijn BV, Madelief Zorgt B.V., Medispec Care BV, MobileCare, NosarZorg, RST Zorgverleners, Stichting Maasstadzorg, Stichting SOL, VVT Alliantie Waardenland, Wmo radar, Zaggay Zorg

Klik hier
Startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober!
21/9/2023
Startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober!

Het programma voor het startsymposium digitale geletterdheid op 2 oktober is definitief; het belooft een boeiende middag te worden!

Spreker Margarethe Stolk (Deloitte) laat je zien hoe AI waardevolle ondersteuning kan bieden bij het begeleiden van leerlingen naar succesvol leren. Daarna verkent Ivo Wouters de spannende kansen en complexe uitdagingen van het gebruik van AI in het onderwijs en hoe mediawijsheid evolueert om deze veranderende realiteit bij te houden.

Bekijk het volledige programma en meld je direct aan

Voor wie: Leerkrachten, schoolleiders, stafmedewerkers en bestuurders van Rotterdamse po-/vo scholen. Ook scholen buiten Rotterdam die onder een Rotterdams onderwijsbestuur vallen, zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Ben jij er ook bij?

Klik hier
Naar nieuwe horizonten: bijeenkomst voor haven loopbaanontwikkeling
21/9/2023
Naar nieuwe horizonten: bijeenkomst voor haven loopbaanontwikkeling

Maandagmiddag kwamen vele initiatiefnemers van haven loopbaanontwikkeling bij elkaar. Programmamanager Daphne Swart was erbij!

Ontmoeten, verkennen, verbinden en samenwerken is het motto. Te beginnen met het plotten van al onze initiatieven in de tijdlijn van de Rotterdamse schoolgaande jeugd. Hiaten worden zichtbaar, samenwerking gestimuleerd en een duidelijke propositie richting scholen en haven-LOB geambieerd door alle partijen.

Met onder andere: Erik van Dijk, Peter Kroon, Constant Staal, Cock van der Brugge, Sharon Janmaat - Bouw, Michiel Breijs, Duco Jelte Ferwerda, Igor Runsink, Lisette Kouwenhoven, Maaike B., Jonneke de Jong, Charlotte Hendrikse-Wierink, Annelies Verbeek


Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin