Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Teamcampus wenst je een fijne zomer!
In the spotlight
15/7/2024

Teamcampus wenst je een fijne zomer!

Het is tijd om te genieten van de zomer en op te laden. Met nieuwe inspiratie en vol energie staan we vanaf september weer klaar met vele activiteiten, events en programma’s om samen de krachten te bundelen!

Namens het hele teamcampus wensen we je een fijne zomer!

Klik hier
Wij zetten onze samenwerking met The Young Digitals voort, vastbesloten om samen te groeien!
8/2/2024
Wij zetten onze samenwerking met The Young Digitals voort, vastbesloten om samen te groeien!

Sjoerd Hauptmeijer, CEO The Young Digitals , deelt verheugd: ‘'The Young Digitals is hartstikke trots om een onderdeel te zijn van het netwerk van IT Campus Rotterdam en we zijn blij dat we onze samenwerking de komende jaren voortzetten. Wij staan in de startblokken om samen met de andere partners te werken aan meer en beter IT-talent voor de stad Rotterdam. The Young Digitals begeleidt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan als digital marketeer. Graag werken we samen met IT Campus Rotterdam en alle partners om jongeren een springplank te bieden naar een mooie toekomst''

Ook Daphne Swart vertelt enthousiast: ‘'IT Campus Rotterdam is trots dat we de samenwerking met The Young Digitals duurzaam verlengen. The Young Digitals is een bijzonder goed voorbeeld hoe we in Rotterdam meer jongeren kunnen enthousiasmeren voor IT-banen. Jong talent wordt behouden voor de sector door hen gericht op te leiden en te begeleiden naar de online marketing arbeidsmarkt. We hebben The Young Digitals vanaf het begin ondersteund bij hun komst naar Rotterdam en daar plukken Rotterdamse ondernemers nu de vruchten van. Een sociaal initiatief waar we graag aan blijven bijdragen!''

Klik hier
Meet & Greet banenmarkt
7/2/2024
Meet & Greet banenmarkt

Vandaag is er een fantastische Meet & Greet banenmarkt op onze campus. Een prachtige gelegenheid voor werkgevers met IT-vacatures, partijen die ondersteuning bieden bij opleidingen én #werkzoekenden met passie voor #IT om elkaar te ontmoeten. Mooi om te zien dat er vruchtbare gesprekken ontstaan!

In samenwerking met: Gemeente Rotterdam | het Werkgeversservicepunt | UWV | Ruud Tönissen | Daphne Swart | Intermax | Betabit | Werk in het vooruitzicht | Azure Academy | Verstegen Spices & Sauces | Datadigest B.V. | Techgrounds | JobKans | GRIP. op werk | Stedin | Luminis | Anoigo | YoungCapital | Rhenus Logistics

Klik hier
🎉Een warm #welkom aan onze nieuwe #collega, Marja van der Geer!
5/2/2024
🎉Een warm #welkom aan onze nieuwe #collega, Marja van der Geer!

Per 1 februari is Marja gestart als projectcontroller binnen #teamcampus. Haar #expertise zal ons ondersteunen bij het verzorgen van inzicht op #financieel gebied. We zijn ontzettend blij met haar komst en wensen haar veel #succes en plezier in haar nieuwe rol!

Klik hier
Next Healthcare Professional: kennislunch 7 maart
23/1/2024
Next Healthcare Professional: kennislunch 7 maart

Sta je voor de uitdaging om de financiering rond te krijgen voor het #digitaliseringsproces binnen jouw thuiszorgorganisatie? Wij begrijpen dat dit een complexe taak is en willen je graag ondersteunen op deze reis naar digitalisering.

Op donderdag 7 maart 2024 van 11.30 tot 13.30 uur organiseren wij een informatieve kennislunch, waarin we waardevolle inzichten delen om je te helpen bij het vinden van de juiste financieringsmogelijkheden. Als gastspreker hebben we het genoegen Dominic Vestering te verwelkomen, adviseur strategie en samenwerking bij Vilans, een inspirerende bron van informatie op dit gebied.

📅 Datum: Donderdag 7 maart 2024

🕰️ Tijd: 11.30 - 13.30 uur

📍 Locatie: Café@‌Home, Goudsesingel 52 in #Rotterdam.

Aanmelden kan via https://www.aanmelder.nl/146211/subscribe

Marc en Kevin, onze collega's van het Next Health Professional-programma, kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te werken aan de digitale toekomst van de thuiszorg!

Klik hier
Online IT-oriëntatiedag in samenwerking met Techgrounds
29/11/2023
Online IT-oriëntatiedag in samenwerking met Techgrounds

🚀 ''Wist je dat de wereld van IT meer dan 180 verschillende beroepen omvat?'', Abdessamad Dari van Techgrounds

In samenwerking met Techgrounds hebben we afgelopen dinsdag een online IT-oriëntatiedag georganiseerd om samen met deelnemers de IT-wereld te verkennen. Middels een #wordcloud brachten we de diversiteit van dit vakgebied in beeld.

💡 Tijdens de sessie stonden drie essentiële vragen centraal: Welke richtingen zijn er eigenlijk binnen de IT? Welke IT-banen passen bij elke specifieke richting? En welke IT-opleiding kan jou helpen om jouw droombaan in IT te bereiken?

De sessie is gericht op het aantrekken van meer en beter IT-talent voor onze regio, hebben we weer een stap in de goede richting gezet!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ruud Tönissen.

Klik hier
Terugblik op een interessante AI-workshop voor het mbo! 🤖
29/11/2023
Terugblik op een interessante AI-workshop voor het mbo! 🤖

Samen met enthousiaste medewerkers uit het mbo hebben we de impact van kunstmatige intelligentie  op het (mbo-)onderwijs verkend. Wij kijken tevreden terug op de opkomst, enthousiasme en nieuwsgierigheid van de deelnemers.

Wil je de volgende keer ook aansluiten of meer informatie? Neem contact op met Ruud Tönissen via ruud.tonissen@itcampus.nl

Klik hier
Een geslaagd symposium 'Leven lang Ontwikkelen - IT en de Haven'
28/11/2023
Een geslaagd symposium 'Leven lang Ontwikkelen - IT en de Haven'

Afgelopen donderdag 23 november organiseerden wij in samenwerking met Rotterdam Mainport Institute het symposium ‘Leven lang Ontwikkelen - IT en de Haven’.

Het publiek wat naar de mooie congreszaal op de 13e etage van het iconische gebouw van de STC Group kwam, bestond uit een mooie mix van mbo- en hbo studenten, HR managers en #opleidingsorganisaties.

Gastsprekers van Eneco, Aon, Rotterdam Mainport Institute, Port of Rotterdam, Young RMSC en Cisco gaven het programma inhoudelijk vorm met inspirerende voordrachten.

Uit al deze presentaties kwam het belang naar voren van Leven Lang Ontwikkelen, het gebruik van #HRM-data én van aansluitende opleidingen om bij te blijven met de toekomstige ontwikkelingen.Na afloop bleken er vele contacten gelegd te zijn tussen bedrijfsleven, studenten en de opleidingsorganisaties. Voor ons het mooiste compliment. Dank aan alle betrokken!

Klik hier
Themabijeenkomst digitale geltterdheid in samenwerking met CVO Academie
26/11/2023
Themabijeenkomst digitale geltterdheid in samenwerking met CVO Academie

Afgelopen week hebben we samen met CVO Academie een inspirerende themabijeenkomst gehouden over Digitale Geletterdheid en de bijbehorende digitale vaardigheden van docenten. Het was geweldig om docenten met elkaar in gesprek te zien gaan en ideeën uit te wisselen over de diverse manieren waarop we digitale geletterdheid op scholen kunnen bevorderen. Tijdens onze bijeenkomst kregen deelnemers ook de kans om te proeven van diverse mogelijkheden, verdeeld over vier boeiende tafels.

ChatGPT: Margarethe Stolk (Deloitte Impact Foundation) leidde een tafel waar de kracht van ChatGPT werd verkend, met kansen voor zowel leerlingen als docenten.

Digibuddies en Expeditie Digitaal: Ruud Tönissen (Next Education Professional programma) nam de docenten mee in de wereld van deze projecten, gericht op de professionalisering van docenten.

O21's Digitale Versterking: Karen Paardekooper-Lim presenteerde de mogelijkheden van O21 om digitale geletterdheid te versterken en te implementeren op scholen.

Make & Xperience Game: Joeri de Man (Game Tailors) liet de docenten kennismaken met "Make & Xperience", een game die leerlingen laat experimenteren met technologieën zoals IoT, Big Data en Cybersecurity.

Een inspirerende middag met hopelijk concrete aanknopingspunten om nog meer leerlingen digitaal geletterd te krijgen en docenten in staat te stellen hier de juiste begeleiding bij te geven.

Meer weten? Kik dan hier

Klik hier
Met een gedeelde visie en toewijding zetten we onze samenwerking met Schuberg Philis voort, vastbesloten om samen te groeien!
21/11/2023
Met een gedeelde visie en toewijding zetten we onze samenwerking met Schuberg Philis voort, vastbesloten om samen te groeien!

Wolf Marcuse van Schuberg Philis deelt verheugd: “De verlenging van onze samenwerking met IT Campus Rotterdam is fantastisch nieuws voor de regio Rotterdam en Schuberg Philis. Ik kijk er naar uit om samen met de campus en het partnernetwerk verder te sparren over het slim inzetten van veilige en schaalbare IT oplossingen en de ontwikkeling van IT talent in de regio.”

Ook Marijn Roelof vertelt enthousiast: “Ik ben ontzettend content met het verlengen van de samenwerking tussen Schuberg Philis en IT Campus Rotterdam. Sinds de komst van Schuberg Philis naar Rotterdam trekken we structureel samen op en zijn we goed in staat gezamenlijk te investeren in het regionale IT-talent van toekomst. De gezamenlijke ambitie om in de hoek van cybersecurity meer voor de stad te betekenen heeft ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht. Ik zie zeer uit naar het vervolg van onze samenwerking!”

Klik hier
Vandaag is de Hackathon website scan, social media & content creatie van Digiwerkplaats Rijnmond
15/11/2023
Vandaag is de Hackathon website scan, social media & content creatie van Digiwerkplaats Rijnmond

Vandaag is het zover!

Suzanne Snelders, Stefan Klink en Diana de Winter van team Digiwerkplaats Rijnmond zijn vandaag op het Albeda College Economie & Ondernemen voor de Hackathon website scan, social media & content creatie.

Zo’n 60 studenten van verschillende opleidingen en jaargangen van Albeda College Economie & Ondernemen , Techniek College Rotterdam, Zadkine en Hogeschool Inholland gaan in teams aan de slag als adviseur voor zo’n 20 mkb’ers uit de regio. Zij worden verder geholpen met concrete adviezen en tips op het gebied van social media en hun website.

Wij wensen iedereen veel succes en plezier tijdens deze leerzame dag!

Klik hier
 IT Campus Rotterdam en I.AMDIGITAL bundelen hun krachten!
13/11/2023
IT Campus Rotterdam en I.AMDIGITAL bundelen hun krachten!

We zijn verheugd om ons nieuwe #partnerschap aan te kondigen met I.AMDIGIAL.

Marijn Roelof vertelt enthousiast: ''We zijn blij dat I.AMDIGITAL zich aansluit bij ons snel groeiende netwerk. I.AMDIGITAL heeft als missie 1mio professionals klaar te stomen voor digitale transformaties. Als aanbieder van op maat trainingen op o.a. het gebied van AI passen zij met die ambitie natuurlijk perfect bij de infrastructuren die wij neerzetten in onze Next-programma’s. Via die programma’s stimuleren wij Leven Lang Ontwikkelen op gebied van digitale skills van professionals in voor Rotterdam belangrijke sectoren als de haven, de zorg en het onderwijs.''

Klik hier
Daphne Swart volgt Marijn Roelof per 1 dec 2023 op als nieuwe directeur
9/11/2023
Daphne Swart volgt Marijn Roelof per 1 dec 2023 op als nieuwe directeur

Het bestuur van IT Campus Rotterdam is trots te kunnen aankondigen dat Daphne Swart per 1 december 2023 de functie van directeur gaat vervullen. Ze volgt daarmee Marijn Roelof op. Daphne heeft aan de wieg gestaan van IT Campus Rotterdam en heeft de laatste vier jaar met succes de agenda van IT Campus Rotterdam ontwikkeld in de rol van programmamanager. Voordat Daphne bij de campus kwam is zij actief geweest in diverse management rollen bij Hogeschool Rotterdam en FunX.

Ron Kooren, bestuursvoorzitter IT Campus Rotterdam, is blij met haar aanstelling: “Daphne is een krachtige, creatieve en betrouwbare leider van IT Campus Rotterdam. Als bestuur hebben wij alle vertrouwen in deze volgende stap van Daphne. We gaan met haar met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Daphne is trots wat IT Campus Rotterdam in haar 5-jarig bestaan bereikt heeft en kijkt ernaar uit om nog meer economische en maatschappelijke impact te realiseren: “Rotterdam staat te springen om meer en beter IT-talent en digitaal vaardig human capital. IT Campus Rotterdam is hét vehikel om regie te voeren op het versterken van het human capital van de stad en regio. Ik heb ontzettend veel zin om de organisatie en haar agenda door te ontwikkelen in deze scale-up fase, samen met ons sterke, brede partnernetwerk én #teamcampus.”

Het bestuur is Marijn Roelof zeer erkentelijk voor zijn grote inzet als directeur van IT Campus Rotterdam. Marijn gaat per 1 december 2023 aan de slag als directeur College Economie & Ondernemen bij Albeda.

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin