Het verhaal van IT Campus

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

IT Campus Rotterdam

wij verbinden mensen met morgen

IT Campus Rotterdam

wij verbinden mensen met morgen

IT Campus

Onze missie


IT Campus Rotterdam is een jonge netwerkorganisatie die zich inzet om meer en beter IT-talent voor de stad op te leiden en voor digitaal vaardige en wendbare Rotterdammers.

De campus vormt daarin hét centrale punt voor regievoering op de human capital agenda van Rotterdam. We spelen in op de behoeften van onze partners en functioneren als katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.

Het verhaal van IT Campus
Video.

onze doelstellingen
meer en beter IT-talent opleiden in en behouden voor Rotterdam
álle Rotterdammers digitaal vaardig

onze agenda

de samenhangende agenda van IT Campus Rotterdam bestaat uit vier pijlers,
met daaronder uiteenlopende programma's en projecten.

verbinden Rotterdam

We maken verbindingen in en buiten de stad tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven voor programma’s en projecten. We breiden ons samenwerkende netwerk in de regio sterk uit, zowel binnen als buiten de IT-sector.

Ontdek meer

vergroten IT-talent

In co-creatie met onderwijs en bedrijfsleven genereren we meer leer- en innovatieplekken, creëren we nieuwe opleidingen, verrijken bestaande en halen succesvolle opleidingstrajecten naar Rotterdam.

Ontdek meer

verbeteren digivaardigheden

We ondersteunen primair en voortgezet onderwijs voor het digitaal vaardig opleiden van jonge Rotterdammers. Samen met de sectoren onderwijs, maritiem, zorg en mkb versterken we de digitale vaardigheden van het human capital in de stad.

Ontdek meer

innovatie & experiment

Rotterdam bruist van de energie en goede initiatieven. IT Campus Rotterdam participeert in fieldlabs, onderzoek en pilots die bijdragen aan een toekomstbestendige stad met economische groei.

Ontdek meer

updates

Teamcampus wenst je een fijne zomer!
15/7/2024
Teamcampus wenst je een fijne zomer!

Het is tijd om te genieten van de zomer en op te laden. Met nieuwe inspiratie en vol energie staan we vanaf september weer klaar met vele activiteiten, events en programma’s om samen de krachten te bundelen!

Namens het hele teamcampus wensen we je een fijne zomer!

Lees meer
Vandaag verwelkomen we onze nieuwe collega, Melinda! 🎉
1/7/2024
Vandaag verwelkomen we onze nieuwe collega, Melinda! 🎉

Ze start als projectleider Next Education Professional binnen teamcampus. Dit programma richt zich op het verbeteren van digitale vaardigheden en didactiek voor alle docenten, van basisonderwijs tot universiteiten. Melinda zal ons helpen bij deze belangrijke missie voor het onderwijs.

We zijn blij dat ze erbij is en wensen haar veel succes!

Lees meer
Een feestje op de campus: onze rots in de branding, Anita, is alweer 5 jaar bij ons!
12/6/2024
Een feestje op de campus: onze rots in de branding, Anita, is alweer 5 jaar bij ons!

Al 5 jaar werkt Anita als officemanager met veel plezier bij IT Campus Rotterdam.

“Een rol die perfect bij mij past, waardoor die 5 jaar zijn omgevlogen” vertelt Anita trots. Voor haar 5-jarig jubileum kreeg Anita traditiegetrouw een ludiek cadeau: een houten fluit voor haar houten jubileum!

Daphne zegt: “Anita kent de campus van de hoed en de rand. Een houten fluit om haar jubileum te vieren vonden we wel toepasselijk. Net als de rattenvanger van Hamelen volgt heel teamcampus haar al jaren trouw.”

Van harte gefeliciteerd namens heel teamcampus!

Lees meer
Netwerkbijeenkomst digicoaches - 2 juli!
3/6/2024
Netwerkbijeenkomst digicoaches - 2 juli!

Op dinsdag 2 juli ben je namens IT Campus Rotterdam om 09.30 uur tot 11:30 uur welkom bij Argos Zorggroep voor de volgende digicoach bijeenkomst.

De laatste voor we de zomervakantieperiode ingaan! Wij brengen dan graag het volgende thema onder het voetlicht: 'Hoe heeft jouw werkgever de rol als digicoach ingericht binnen het bedrijf?'

Wij kijken nu al uit naar jouw input en levendige discussies!

📍LocatieDrieMaasStede Argos Zorgroep, Voorberghlaan 35, Schiedam

Bereikbaarheid

per auto: parkeren (gratis),per OV: RET Tram 24, halte Schubertplein ( 5 min lopen)

➡️Aanmelden kan via nhp@itcampus.nl

Lees meer
Dubbele impact: IT Campus Rotterdam slaat de handen ineen met Rotterdam The Hague Airport
1/5/2024
Dubbele impact: IT Campus Rotterdam slaat de handen ineen met Rotterdam The Hague Airport

Samen met Rotterdam The Hague Airport gaan we Rotterdam voorzien van meer en nieuw talent op het gebied van IT!

Daphne Swart vertelt: ‘We zijn heel enthousiast dat Rotterdam The Hague Airport duurzaam toetreedt tot het groeiende partnernetwerk van IT Campus Rotterdam. Behalve mobiliteit in de lucht, zet deze grote regionale organisatie zich ook in voor de mobiliteit van het (toekomstig) human capital. We gaan nieuw IT-talent koppelen aan Rotterdam The Hague Airport om vlieguren te maken. Het bruist er al van de ideeën om opdrachten te verlenen aan het onderwijs.’

‘Onze samenwerking met IT Campus Rotterdam sluit naadloos aan op onze visie en strategie: Rotterdam The Hague Airport is niet alleen een luchthaven, maar ook een werkgever, een plek voor opleiding, een proeftuin voor innovatie en verbinder met de regio. Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling van IT-talent met het oog op een toekomstbestendige stad door hen te helpen aan een stageplaats of een leerwerkplek.’, delen Jan-Willem Perdon en Bart Honing van Rotterdam The Hague Airport.

Lees meer
Ook in 2024 zetten we onze samenwerking met Datadigest voort!
24/4/2024
Ook in 2024 zetten we onze samenwerking met Datadigest voort!

We gaan door met het verbinden van jonge IT-talenten met hen als potentiële opdrachtgever!

Rianne Leeuwenkamp, Chief Happiness Officer bij Datadigest B.V. deelt: “Datadigest is een snelgroeiende organisatie en steeds op zoek naar IT-talent. Daarvoor kiezen we bewust voor samenwerking met IT Campus Rotterdam om toegang te krijgen tot nieuw IT-talent van de opleidingen. Datadigest is een werkgever die balans houdt door een mooie mix van bestaand IT-talent, zijinstromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. IT Campus Rotterdam ondersteunt ons bij het ontmoeten van nieuw talent in deze pool. Zo hebben we via het netwerk meerdere kandidaten gevonden die nu succesvol bij ons aan de slag zijn.”

Daphne Swart, directeur IT Campus Rotterdam vertelt: “Wij zien in Datadigest een voorloper die anders kijkt naar talent. Als werkgevers in een krappe arbeidsmarkt kun je grote voordelen halen als je tijdig je blik verruimt. Daar zijn zij het voorbeeld van. We kijken er dan ook naar uit om samen met Datadigest werkgevers meer inzicht te geven in de kansen die er zijn om IT-talent aan je te binden.”

Lees meer

onze partners en vrienden

Ook aansluiten?

werken bij IT Campus Rotterdam

kom jij #teamcampus versterken?

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures