PROJECT

010 Veilig Online

verbeteren digivaardigheden
Project

010 Veilig Online

verbeteren digivaardigheden

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

waarom meedoen ?

De wereld om ons heen verandert. Steeds meer zaken worden digitaal en online geregeld. Integratie van systemen en software en online toegankelijkheid leiden tot steeds meer efficiency. Helaas hebben deze ontwikkelingen ook een nadelige kant. Voor veel Rotterdammers gaan de ontwikkelingen te snel. Zij hebben geen of beperkt toegang tot de benodigde hardware, online faciliteiten, weten niet hoe het werkt en tegelijkertijd zijn voor hen steeds minder manieren beschikbaar om deel te nemen via offline routes

Op scholen, zowel voor leerlingen en leraren, en thuis voor de ouders/verzorgers, heeft de digitale versnelling groot effect. In veel Rotterdamse gezinnen is de laptop sinds corona een nieuw device in huis. Leerlingen leren er snel mee werken nu er online onderwijs plaatsvindt, maar ouders blijven achter. De kloof tussen deze groepen wordt groter waardoor ouders steeds minder in staat zijn zichzelf en hun kinderen te behoeden voor cybercriminaliteit.  

Krachten bundelen

IT Campus Rotterdam is in samenwerking TMI Academy en Techniek College Rotterdam gestart met de voorbereidingen van een nieuw initiatief met als doel ouders van de kinderen, die in Rotterdam op een basisschool of school voor voortgezet onderwijs les krijgen, te trainen op het gebied van cyber weerbaarheid en digitale geletterdheid. Studenten van TCR gaan voor 010 Veilig Online trainingen verzorgen op een centrale locatie in de wijk, bijvoorbeeld in het Huis van de Wijk. Deze trainingen zijn gratis voor de ouders; ook voor een device waarmee ze de lessen kunnen volgen, wordt gezorgd.

De lesmodules zijn ontwikkeld door TMI Academy. De TCR-studenten volgen eerst een training bij de aanbieder om de lessen zelfstandig te kunnen verzorgen op locatie. Hierbij worden zij begeleid door een beroepspraktijkbegeleider van Techniek College Rotterdam.

De lessen worden georganiseerd rondom diverse thema’s, zoals DigID, mediawijsheid, sociale media, hacking, phishing, privacy & security, maar ook hoe de kinderen te behoeden voor sextorsion of het ten prooi vallen aan online criminelen. We starten de pilot met een paar thema’s en breiden deze uit indien na evaluatie de pilot wordt voortgezet.

Brochure
video's
No items found.

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

verbeteren digivaardigheden

010 Veilig Online

is een project onder het programma

verbeteren digivaardigheden
Meer informatie
Meer weten?

Neem contact op met

Wilma van Raamsdonk

Projectleider Rotterdamse Jeugd op Voorsprong

06 23 73 00 44wilma.vanraamsdonk@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen