PROJECT

partner van initiatieven

vergroten IT-talent
Project

partner van initiatieven

vergroten IT-talent

IT Campus Rotterdam ondersteunt diverse initiatieven om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de IT.

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

Daarom meedoen: 

IT Campus Rotterdam draagt bij aan diverse initiatieven in de stad om mensen - van jong tot oud - te enthousiasmeren voor een baan in de IT. We treden op als partner van onder andere Techmission010 en Girlsday.

 

Techmission010

Techmission010 is een LOB-programma dat jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs enthousiasmeert en activeert de wereld van (smart) technologie te betreden. Door Techmission010's ervaringsgerichte programma ontdekken jongeren of techniek bij hen past, hoe leuk dit is en wat dit voor hun persoonlijke profielkeuze betekent. Het event is een experience en enthousiasmeert jongeren tussen de 13en 15 jaar voor techniek en helpt hen hun talenten te ontdekken. Techmission010 een jaarlijks terugkerend LOB-programma waar scholen zich op kunnen voorbereiden en leerlingen uit de regio Rijnmond zich op kunnen verheugen. Per dag kunnen zo'n 300 leerlingen Techmission010 bezoeken. IT Campus Rotterdam ondersteunt Techmission010 met communicatie en netwerk. Voor meer informatie ga naar techmission010.nl.

 

VHTO Girls' Day

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15jaar, zo ook in Rotterdam! IT Campus Rotterdam trekt hierin op met Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam.

De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven! Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-,technische en IT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Ook vraagt Girls’ Day aandacht voor het thema genderdiversiteit in de sector. Voor meer informatie ga naar vhto.nl/activiteiten/girlsday

Brochure
video's
No items found.

Het verhaal van IT Campus
Binnenkort te zien!

vergroten IT-talent

partner van initiatieven

is een project onder het programma

vergroten IT-talent
Meer informatie
Meer weten?

Neem contact op met

Daphne Swart

Directeur

06 46 10 43 11daphne.swart@itcampus.nlLinkedIn
partners van dit project
Ook aansluiten?
andere projecten

Hieronder lees je meer over aanverwante projecten binnen de agenda van
IT Campus Rotterdam.

No items found.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen