Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

PIJLER

vergroten IT-talent

Pijler

vergroten IT-talent

over deze pijler

In co-creatie met onderwijs en bedrijfsleven genereren we meer leer- en innovatieplekken, creëren we nieuwe opleidingen, verrijken bestaande en halen succesvolle opleidingstrajecten naar Rotterdam.

IT Campus Rotterdam zet zich in om er voor te zorgen dat alle onderwijsaanbieders in de stad in staat worden gesteld zo flexibel mogelijk te zijn en zo goed en snel mogelijk kunnen anticiperen op wat de stad nodig heeft. Door structureel samen te werken over de grenzen van instellingen heen versnellen we de ontwikkeling van leerplekken en zorgen weer voor dat deze plekken ultiem benut worden. Zo gunnen we elke Rotterdammer de kans om IT-er te worden en creëren we met elkaar een talentpool waar de gehele stad uit kan putten!

onze programma’s

hieronder presenteren we onze programma's binnen deze pijler.

verrijken IT-onderwijs

IT Campus Rotterdam helpt het Rotterdamse IT beroeps- en wetenschappelijk onderwijs om extra aantrekkelijk te worden voor zowel studenten als voor ondernemers en werkgevers. Dit doen we vanuit onze duurzame relatie met onderwijsinstellingen binnen het MBO,AD, HBO en WO en ons brede netwerk van expertbedrijven.

IT-stadskaart van Rotterdam

Bekijk welke IT-opleidingen en bijscholingsmogelijkheden er zijn in regio Rotterdam op onze IT-stadskaart.

Meer over dit programma

ontmoeten, scouten en matchen

In dit programma staat onze ambitie centraal om ondernemers en werkgevers duurzaam in contact te laten komen met IT talenten en het IT onderwijs. We helpen bedrijven en studenten laagdrempelig met elkaar kennis te maken en faciliteren vroegtijdige ontmoetingen tussen beide. Daarnaast zorgen we voor een duurzame koppeling tussen ondernemers en opleiders zodat ten alle tijden het opleidingspalet aansluit bij wat er in de praktijk gevraagd wordt. Daarnaast zorgen we voor een duurzame koppeling tussen ondernemers en opleiders zodat ten alle tijden het opleidingspalet aansluit bij wat er in de praktijk gevraagd wordt.

Meer over dit programma
projecten

hieronder lees je meer over aanverwante projecten binnen de agenda van
IT Campus Rotterdam.