updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Zien we jou ook op 22 november bij Bridge to Possible IT-Skills for Digital Transformation?
In the spotlight
9/11/2022

Zien we jou ook op 22 november bij Bridge to Possible IT-Skills for Digital Transformation?

Onze wereld digitaliseert in hoog tempo. Dat vraagt van alle Rotterdamse organisaties (haven, industrie, gemeente) dat de digitale skills en vaardigheden van hun medewerkers worden verbeterd.

Daarom lanceert IT Campus Rotterdam vanuit het programma Next Maritime Professional en in samenwerking met haar partners Cisco, Randstad, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Deltalinqs en Gemeente Rotterdam op 22 november het Bridge to Possible’ IT-Skills for Digital Transformation programma. Met enerzijds gratis Cisco opleidingen en trainingen voor medewerkers van alle disciplines in jouw organisatie en aanvullend de mogelijkheid via Randstad om de vernieuwde kansen op de arbeidsmarkt te ontdekken.

Kom 22 november om 13.30 uur langs en hoor hoe o.a. wethouder Robert Simons (haven en economie), CFO Havenbedrijf Rotterdam Vivienne de Leeuw, IT Campus Rotterdam directeur Marijn Roelof en Cisco directeur Hein Dekkers alles vertellen over dit meerjarige initiatief om Rotterdam een voorsprong te geven in de digitale economie.

Meld je aan via https://lnkd.in/esr5Wwsm of kijk op https://lnkd.in/eKNE-Hiq voor meer informatie. Tot dan!

Klik hier
Samenwerken voor digivaardigheid in de zorg
28/9/2022
Samenwerken voor digivaardigheid in de zorg

Zorginstellingen worstelen met de vaardigheden die zorgprofessionals moeten hebben om effectief om te kunnen gaan met digitalisering. Samenwerking en kennisdeling is essentieel om te voorkomen dat we allemaal het wiel aan het uitvinden zijn.

Samen met deRotterdamseZorg hebben we het initiatief genomen om twee netwerken op te richten voor meer digivaardigheid in de zorg.

Maandag ging het netwerk van projectleiders van de regionale Rotterdamse zorginstellingen van start. En gister het netwerk van de Digicoaches; coaches die zorgpersoneel ondersteunen met vragen over digitalisering. Het doel van beide bijeenkomsten is om met elkaar kennis uit te wisselen, en met elkaar oplossingen te zoeken voor de uitdagingen waarvoor we staan.

Dank aan alle deelnemende partijen: Rijndam Revalidatie, Pameijer, Lelie zorggroep, Maasstad Ziekenhuis, CuraMare, Enver, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Hervormde Stichting Sonneburgh, Argos Zorggroep, Laurens, Aafje, Stichting Humanitas Rotterdam en Rijnmond en Parnassia Groep.

Ook aansluiten bij één van de twee netwerken? Neem dan contact op met Jan Pons, Projectadviseur Next Healthcare Professional, tel: 06 53 17 63 50, mail: jan.pons@itcampus.nl

Klik hier
Jaaropening van TalentHub
23/9/2022
Jaaropening van TalentHub

Ruud Tönissen, projectleider beroepsonderwijs, bezocht gister de jaaropening van de TalentHub op Zuid.

De TalentHub op Zuid is het vangnet en de springplank voor vroegtijdig schoolverlaters waar ze hun talent ontdekken en de basis skills ontwikkelen die nodig zijn voor duurzame arbeidsparticipatie. Sinds maart zijn er al 43 jongeren gestart!

Wij zijn trots om onderdeel te zijn van dit mooie initiatief van Albeda mbo en op alle deelnemende jongeren!

Meer weten? bekijk deze video waarin verteld wordt wat de TalentHub op Zuid precies is en wat we voor jongeren kunnen betekenen:https://lnkd.in/ePaGbWct

Klik hier
Kick-Off van Expeditie Digitaal
21/9/2022
Kick-Off van Expeditie Digitaal

Op 19 september vond de informatiesessie over het traject Expeditie Digitaal plaats op onze campus. Onderwijsprofessionals vanuit het Rotterdamse po en vo van 19 scholen waren aanwezig en kregen alles te horen over dit unieke begeleidingstraject. Inspirerende sprekers vertelden meer over cyberweerbaarheid en computational thinking in de klas.

Tijdens hun deelname aan Expeditie Digitaal worden de werkgroepen van de scholen ondersteund bij het ontwikkelen van een eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid. Al 41 scholen deden mee en hebben stapsgewijs digitale geletterdheid geïmplementeerd in hun onderwijs. De volgende Expeditie Digitaal start op 31 oktober a.s.

Veel dank aan Jaap Schouten, Karen Paardekooper-Lim , Aloali kananpour, Michiel Kalverda en Stichting Confro voor jullie enthousiasme en bijdrage aan dit programma!

Heb je de informatiesessie gemist? Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://lnkd.in/degbaArS

#expeditiedigitaal #rotterdamsejeugdopvoorsprong #digitalegeletterdheid #digitalisering #onderwijs #rotterdam Gemeente Rotterdam | O21 | Samen doordacht digitaliseren

Klik hier
Op zoek naar een locatie voor onderwijs, een vergadering of zakelijk event?
16/9/2022
Op zoek naar een locatie voor onderwijs, een vergadering of zakelijk event?

Dan kunnen wij je wellicht helpen! We hebben op onze prachtige locatie gevestigd op het RDM terrein verschillende kleurrijke ruimtes te huur voor zowel kleine als grote gezelschappen. Sommige ruimtes bieden een prachtig uitzicht over de Maas!

IT Campus Rotterdam is goed bereikbaar met de auto en het OV. In het gehele pand is eduroam (studenten) én WiFi aan­wezig.

En ben je partner van ons? Dan ontvang je een mooie korting op de huurprijs!

Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op https://lnkd.in/erD_vU2C of neem contact op met Anita Korendijk, tel: 06 30 43 97 45.

Klik hier
Bijeenkomst voor bedrijven in de ICT en Elektrotechniek
14/9/2022
Bijeenkomst voor bedrijven in de ICT en Elektrotechniek

Gezocht: bedrijven in de ICT en Elektrotechniek die mee willen denken over de benodigde skills van een “ideale” werknemer in deze branche!

Vanuit de praktijk krijgen we steeds vaker de wens terug om meer Elektro-kennis en -vaardigheden aan IT studenten mee te geven en meer IT-kennis en -vaardigheden aan Elektrotechniek studenten. Een wens die we graag samen met jullie verder willen onderzoeken.

In een bijeenkomst willen we gezamenlijk verkennen welke vaardigheden de “ideale” werknemer op het snijvlak van IT en Elektrotechniek in de praktijk zou moeten bezitten.

Door in gesprek te gaan met met elkaar willen we een breed beeld krijgen van zowel de technische vaardigheden als de professionele vaardigheden die gewenst zijn op het snijvlak.

Om zoveel mogelijk relevante input op te halen zoeken we werkenden in de ICT en elektrotechniek die enthousiast zijn om mee te denken, een duidelijk beeld hebben van deze vaardigheden (zowel professioneel als technisch) en bij voorkeur in staat zijn sector breed over deze vaardigheden na te denken (over de grenzen van de eigen context heen).

Wanneer? Dinsdag 1 november van 15:00 tot 17:00

Waar? IT Campus Rotterdam (Scheepsbouwweg 11, Rotterdam)

Interesse? Wil je je aanmelden of liever nog wat meer informatie?

Neem contact op met Ruud van Zandwijk, email: r.vanzandwijk@tcrmbo.nl, telefoon: 06-51207387, of Ruud Tönissen, email: ruud.tonissen@itcampus.nl, telefoon 06-83190237

Klik hier
Vacature: projectleider mkb
6/9/2022
Vacature: projectleider mkb

Wij zijn op zoek naar een projectleider mkb die wel van een uitdaging houdt! Als projectleider mkb zet jij een effectieve samenwerking op tussen onderwijsinstellingen, mkb netwerken, mkb ondernemers en campussen in de regio.

Met jouw netwerk-kwaliteiten positioneer jij samen met de samenwerkende partijen Digiwerkplaats Rijnmond als hét centrale loket in de regio waar ondernemers terecht kunnen voor hulp bij het digitaliseren van hun onderneming.

Interesse? Kijk dan voor meer informatie op https://lnkd.in/dgqrRARY

Reageren kan tot 26-9-2022

Klik hier
Wij zijn zeer verheugd met wederom een nieuwe partnertoetreding: Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam
30/8/2022
Wij zijn zeer verheugd met wederom een nieuwe partnertoetreding: Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam

Tijdens een bezoek van het bestuur van Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam aan de campus bekrachtigden we de samenwerking en spraken we over gezamenlijke inspanningen met al onze partners en vrienden voor het duurzaam vernieuwen van het onderwijs en het matchen & scouten van het juiste Rotterdamse IT-talent.

Daarvoor richten we ons o.a. op het verbeteren, versterken en verduurzamen van de relatie tussen Rotterdamse ondernemers en Rotterdams (toekomst) IT-talent.

Stichting Ondernemersbelang Rotterdam wil graag plannen ondersteunen die het verschil maken voor het ondernemersklimaat in deze regio”, zegt voorzitter Diederik Van Dommelen. ”IT Campus Rotterdam draagt duurzaam bij aan het versterken van het ondernemersklimaat door de ontwikkeling van IT-talent en digitaal vaardige Rotterdammers te stimuleren en te versnellen. Hiermee voorzien we het Rotterdamse bedrijfsleven op korte en lange termijn van de meest waardevolle grondstof van en voor de toekomst: talent!”

Ook Marijn Roelof vertelt trots over de samenwerking:” Met de ondersteuning van Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam kunnen wij een duurzame infrastructuur met elkaar opzetten waarbij Rotterdamse mkb'ers en ondernemers in staat worden gesteld om structureel bij te dragen aan de vorming van het juiste IT-talent in de stad en (daarmee) ook volop de kans krijgen hen aan zich te binden”.

met: Marijn Roelof, Ton van Egmond, Anita Lussenburg, Jeroen van Breugel, Jeannette Baljeu, José van Broekhuizen, Alice Fortes en Diederik Van Dommelen

Klik hier
Bezoek aan FastSwitch conferentie
29/6/2022
Bezoek aan FastSwitch conferentie

Afgelopen donderdag bezocht projectleider beroepsonderwijs Ruud Tönissen de conferentie #FastSwitch. Een interessante middag waarin met elkaar gesproken werd over het terugdringen van tekorten op de arbeidsmarkt via van-werk-naar-werk-trajecten gericht op omscholers.

Een mooi voorbeeld dat genoemd werd is Make It Work; het omscholingstraject dat zijn succes reeds bewezen heeft in verschillende regio's en dat IT Campus Rotterdam en Hogeschool Rotterdam naar Rotterdamse bodem brengen.

Wij krijgen een hoop energie van alle mooie initiatieven waar we gezamenlijk aan werken voor meer IT-talent!

#FastSwitch #LevenLangOntwikkelen #CA-ICT #MakeITwork #makeIThappen #beroepsonderwijs

Klik hier
Aanmelden voor uniek begeleidingstraject Expeditie Digitaal
28/6/2022
Aanmelden voor uniek begeleidingstraject Expeditie Digitaal

Nu écht aan de slag met een plan van aanpak voor digitale geletterdheid voor jouw school? Tijdens het unieke begeleidingstraject Expeditie Digitaal ga je onder begeleiding van specialisten van O21 | Samen doordacht digitaliseren werken aan een concreet plan zodat je het daarop volgend schooljaar meteen aan de slag kan met de implementatie.

In schooljaar 2022-2023 gaan we drie keer met maximaal 20 scholen op expeditie.

We starten in september 2022, januari 2023 en april 2023.

Meld je snel aan via:https://lnkd.in/degbaArS

#rotterdamsejeugdopvoorsprong #expeditiedigitaal #digitalegeletterdheid #digitaliseren #onderwijs #makeITwork#rotterdam

Klik hier
Feestelijke afsluting eerste jaar Digiwerkplaats Rijnmond
28/6/2022
Feestelijke afsluting eerste jaar Digiwerkplaats Rijnmond

Met heel veel #trots sloten we vandaag het eerste studiejaar van Digiwerkplaats Rijnmond af met alle onderwijspartners. Meer dan 230 studenten van 5 onderwijsinstellingen leverden maar liefst 100 adviesrapporten op aan ondernemers in de regio om hen te ondersteunen bij de eerste of tweede stap in het digitaliseren van hun bedrijf.

Vandaag bekrachtigden en beklonken we ons 10-stappenplan dat de basis legt om integrale samenwerking in het Rotterdamse onderwijs mogelijk te maken. Zo kunnen we met Digiwerkplaats Rijnmond opdrachten voor ondernemers uitwerken in multilevel, multidisciplinaire teams, zodat de ondernemer het beste advies krijgt vanuit diverse invalshoeken.

Eind augustus starten we weer fris om heel veel ondernemers in de regio Rijnmond te ondersteunen bij 'Online Marketing Strategie', 'Weerbaarheid tegen hackers', 'Social media & Content Creatie' en de 'Website Scan'. Mis deze kans niet!

Meld je nu al aan. Onze relatiemanager Diana de Winter plant een intakegesprek voor de beste match.

https://lnkd.in/eftsfVAH

Albeda mbo / Zadkine / Techniek College Rotterdam / Hogeschool Rotterdam / Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences / Digitale Werkplaatsen - versnelling digitalisering mkb

#digitalisering #ondernemen #samenwerken #onderwijs #advies

Klik hier
Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!
21/6/2022
Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!

We zijn supertrots dat we Verstegen Spices & Sauces B.V. mogen verwelkomen als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam! Met dit mooie partnerschap versterken we ons ijzersterke Rotterdamse netwerk verder. Samen met alle aangesloten partners gaan we aan de slag om in de regio Rotterdam Rijnmond meer IT-ers op te leiden en alle Rotterdammers de kans te geven zich te ontwikkelen op basis van digitale skills.

"Wij kijken uit naar een hele prettige en succesvolle samenwerking en zijn zeer verheugd dat wij nu officieel aangesloten zijn bij IT Campus Rotterdam!" laat CEO Michel Driessen enthousiast weten.

#verbinden #partnerschap #samensterker #makeIThappen #futureproof #digitaliseren #opleiden #skills

Klik hier
Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010!
17/6/2022
Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010!

Een succesvolle en geslaagde 2e editie van #hack010! In samenwerking met Gemeente Rotterdam organiseerden we een event waarbij studenten en trainees van o.a. Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Atos met veel creativiteit hebben geprobeerd kwetsbaarheden te vinden in de systemen van gemeente Rotterdam. De jury heeft de gevonden findings beoordeeld.

Alle findings vielen in de prijzen, bestaande uit drie categorieën: de Hardste Hack, de Gekste Hack en de Meest ‘Tekkie’ (technische) Hack.

Een mooi resultaat van deze samenwerking tussen onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente op dit vlak!

#verbinden #samenwerken #workshops #cybersecurity #hacking #beroepsonderwijs #digitaliseren #meer en beter it talent

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin