updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?
In the spotlight
30/11/2021

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?

Gaat jouw school ook met ons mee op expeditie?

Eind januari gaat Expeditie Digitaal van start; een uniek begeleidingstraject voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in Rotterdam. Tijdens deze expeditie wordt jouw school intensief begeleid door specialisten van O21 bij het ontwikkelen van een eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid.

Ruim 30 scholen gingen je al voor en zijn een flinke stap verder in hun ontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid. Twijfel niet langer en ga ook met ons aan de slag met een eigen plan voor digitale geletterdheid voor jouw school!

Aanmelden voor Expeditie Digitaal kan tot en met maandag 17 januari 2022.


Expeditie Digitaal wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, Gemeente Rotterdam, O21 | Samen doordacht digitaliseren en Rotterdamse schoolbesturen.

#rotterdamsejeugdopvoorsprong #expeditiedigitaal #digitaliseren #onderwijs #rotterdam #makeIThappen

Klik hier
Gratis online scan van jouw bedrijf
8/11/2021
Gratis online scan van jouw bedrijf

Speciaal voor de Dag van de Ondernemer (19 november) heeft Digiwerkplaats Rijnmond een mooi aanbod voor ondernemers.

Op woensdag 17 november gaat ICT en marketing & communicatie talent in kleine groepjes voor jouw bedrijf aan de slag. Jouw website of sociale identiteit wordt onder de loep genomen. Het resultatenrapport met bevinden en adviezen wordt op De Dag van de Ondernemer persoonlijk aan je overhandigd. Gratis.

Meld je snel aan want er is slechts beperkt plek!

Aanmelden kan tot woensdag 17 november.

#dagvandeondernemer #mkb #mkb010 #rotterdam #mkbschiedam #digiwerkplaatsrijnmond #websitescan #socialmediascan #mkbrotterdam #mkbdigitaal

Klik hier
Netwerken tijdens congres LLO voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt
4/11/2021
Netwerken tijdens congres LLO voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

Gisteren waren Humphrey Tellings en Marijn Roelof aanwezig op het congres LLO voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, georganiseerd door de Leerwerkakkoorden Rotterdam. Een interessante middag waar veel mooie netwerkgesprekken zijn gevoerd. Projectleider Next Maritime Professional Humphrey en Gwendolyn Maas projectleider Make IT Work van Hogeschool Rotterdam wisselden ervaringen uit voor verdere samenwerking voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam. Een geslaagde middag!


#LLO #LevenLangOntwikkelen #Rotterdam #IT #Talent #Leerwerkakkoorden #MakeITwork

Klik hier
O21 viert 10-jarig bestaan
3/11/2021
O21 viert 10-jarig bestaan

Onze samenwerkingspartner O21 | Samen doordacht digitaliseren bestaat 10 jaar. Een mooie mijlpaal die gevierd mag worden! Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum kun je als onderwijsinstelling nu gebruik maken van de 'O21-leerlijn digitale geletterdheid': een super handig hulpmiddel om grip te krijgen op de digitale geletterdheid van jouw school.

Download 'm nu.


#rotterdamsejeugdopvoorsprong#expeditiedigitaal#digitaliseren#onderwijs#rotterdam#makeIThappen

Klik hier
Feestje!
29/10/2021
Feestje!

Hoera! We zijn jarig! Vandaag vieren we het driejarig bestaan van IT Campus Rotterdam. Sindsdien hebben we tal van projecten gestart en uitgevoerd voor meer en beter IT-talent voor Rotterdam én alle Rotterdammers digitaal vaardig.

Met ons snelgroeiend team van collega’s en partnernetwerk zorgen we met elkaar dat vele initiatieven tot stand komen en uitgevoerd worden. Dank vrienden, partners, #teamcampus en bestuur voor de fijne samenwerking!

Klik hier
ITPH Academy nieuwe partner van IT Campus Rotterdam
28/10/2021
ITPH Academy nieuwe partner van IT Campus Rotterdam

Wij zijn zeer verheugd dat we ITPH Academy aan ons hebben verbonden als partner. ITPH Academy en IT Campus Rotterdam gaan o.a. elkaars netwerk benutten en gaan gezamenlijk aan de slag om in de regio Rotterdam Rijnmond meer IT-ers op te leiden en alle Rotterdammers de kans te geven zich te ontwikkelen op basis van digitale skills. Met ITPH Academy als partner kunnen we sneller schakelen tussen vraag en aanbod op het gebied van kortstondige IT-opleidingen bijvoorbeeld in de zorg en de Rotterdamse haven.

Humphrey Tellings en Kim Bisschop spraken deze week met Erik Overzet en Michiel Hameete over de kansen om de samenwerking te intensiveren. Wij kijken uit naar deze mooie samenwerking!

#partnerschap#verbinden#samensterker#digitaliseren#makeIThappen

Klik hier
Bezoek aan Ondernemersontbijt Rotterdam
26/10/2021
Bezoek aan Ondernemersontbijt Rotterdam

Vanochtend stonden Mariëlle de Jong - van Leeuwen en Samuël van Dam op het Ondernemersontbijt Rotterdam gehost door DPG Media Nederland. Tijdens dit ondernemersontbijt stond het vraagstuk digitaal zakendoen centraal. Als partner van #mkb010next waren wij aanwezig om ondernemers te informeren over digitaal ondernemen. De ondernemers waren enthousiast, een geslaagd event!

#mkbdigicafe #mkb #mkb010next #ondernemersontbijt#digitaalondernemen #dpgmediaKlik hier
Kick-off P-TECH Zuiderpark College
14/10/2021
Kick-off P-TECH Zuiderpark College

Wat fijn, als vanouds druk op de campus! Afgelopen dinsdag hebben we P-TECH weer opgestart met 50 vmbo leerlingen van het Zuiderpark College van LMC Voortgezet Onderwijs. De eerste- en tweedejaars leerlingen van de ‘Smart Tech’ klassen brachten een bezoek aan IT Campus Rotterdam in het kader van hun loopbaan oriëntatie (LOB) week. De leerlingen vroegen programmamanager Daphne Swart en directeur Marijn Roelof de oren van het hoofd over hun werk en carrière. Ook openden zij het vragenvuur tijdens de rondleiding bij @Ampelmann Operations en in het #Innovation Dock op RDM Rotterdam waar het vol staat met nieuwe technologie: voor het onderwijs en vele innovatieve start-ups! Collega Yaël Schrijnemakers maakte het een onvergetelijke dag voor de leerlingen en regelde óók nog een toffe 3D modelling workshop voor hen, verzorgt door Digital Playground. #Teamcampus heeft genoten van de fijne energie en de interesse van de leerlingen, we kijken enorm uit naar het vervolg van P-TECH in deze Smart Tech klassen!

Ben jij een professional en werk jij veel met digitale middelen of technologie, en wil je jouw enthousiasme daarvoor delen met de nieuwe generatie? Neem dan contact op met Yaël Schrijnemakers. We zoeken namelijk nog een paar carrière inspiratoren die inhoudelijk betrokken willen zijn bij P-TECH! In het bijzonder zoeken we mensen in de sectoren IT & Techniek, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Bouwen & interieur.

P-TECH is een internationaal bewezen onderwijsmodel waarin partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid nauw samenwerken, met als doel het behalen van een relevant mbo-diploma met een goede aansluiting op de banen van de toekomst of op een vervolgstu­die. Samen met een netwerk van vooroplopende partijen wordt binnen P-TECH gewerkt aan kansengelijkheid en het talent van de toekomst voor Rotterdam. Naast de potentiële instroom van nieuwe werknemers, levert het ook een belangrijk maatschappelijk resultaat. IT Campus Rotterdam haalde P-TECH in 2020 naar Nederland in samenwerking met onder andere LMC / Zuiderpark College.


Jet Roodnat - Kievit, MA Selvi Gungormus Erika van Overbeek Adil A. Henry Vorselman Renger Katerberg


Klik hier
World Summit AI
14/10/2021
World Summit AI

Vandaag mocht Humphrey Tellings meepraten over AI op de World Summit AI 2021 in Amsterdam, tijdens de workshops. Bedrijven en overheden maken op grote schaal gebruik van de techniek achter artificiële intelligentie (AI). De discussie vandaag ging vooral over de privacy en de veiligheid. En natuurlijk over de vraag of je dit als overheid moet reguleren? Daarom sloot demissionair minister Stef Blok aan namens Nederland. De kern van de boodschap is: wees niet bang voor nieuwe technologieën als AI, maar zoek de wereldwijde samenwerking op, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

Klik hier
Design sprint voor vernieuwend onderwijs
13/10/2021
Design sprint voor vernieuwend onderwijs

Voor het ontwikkelen van een goede portal voor docenten in het IT-vakgebied in het mbo, hbo en ad, werken we hard aan de design sprint onder leiding van Jeroen Kraak van The Next Lab.
Doel is te komen tot een bruikbaar hulpmiddel bij #pedagogiek en #didactiek.

Vandaag gaan we door naar een nieuwe fase: van begrijpen en verbeelden naar beslissen. Van divergeren naar convergeren. Met alle waardevolle data die we hebben verzameld zien we de contouren van de oplossing al ontstaan. De komende dagen werken we hier hard aan verder zodat we vrijdag het resultaat kunnen presenteren aan stakeholders en betrokken.

Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Academy, Techniek College RotterdamAnne Van Brussel, René Huitema, Leo van der Sijde, IT Campus Rotterdam,

#pedagogiek#didactiek#hbo#mbo#docentprofessionalisering#vernieuwendonderwijs#designsprint

Klik hier
Kick-off bijeenkomst Expeditie Digitaal
12/10/2021
Kick-off bijeenkomst Expeditie Digitaal

Gisteren organiseerden we de Kick-Off bijeenkomst voor Expeditie Digitaal.
Een middag waarin deelnemers geïnspireerd werden door gastsprekers Hans Scheffer, CEO van HelloPrint en Frank Vloet van De Waag. Zij namen ons tijdens hun presentaties mee in de toekomst van de arbeidsmarkt en hoe we onze Rotterdamse Jeugd voorbereiden op de toekomst.

Ook kregen deelnemers alles te horen van Danielle Koolmees van 021 en Daphne Swart van IT Campus Rotterdam over Expeditie Digitaal. Wat deelnemers van het traject mogen verwachten en hoe het scholen ondersteunt bij het maken van een plan van aanpak dat aansluit op hun eigen visie.

Wil je meer weten over Expeditie Digitaal of jouw school aanmelden voor dit unieke begeleidingstraject? Meld je dan nu aan!

https://www.aanmelder.nl/expeditie

Expeditie Digitaal wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, Gemeente Rotterdam, O21 | Samen doordacht digitaliseren en Rotterdamse schoolbesturen.

Klik hier
Kick Off Expeditie Digitaal
7/10/2021
Kick Off Expeditie Digitaal

We staan weer in de startblokken! Aanstaande maandag 11 oktober organiseren we een informatiebijeenkomst Expeditie Digitaal met onze speciale gasten Hans Scheffer van Helloprint en Frank Vloet van De Waag.

De bijeenkomst is voor alle schoolleiders die een plan van aanpak voor digitale geletterdheid willen ontwikkelen dat bij de visie van hún school past. Alle primair, voortgezet en speciaal onderwijsscholen in Rotterdam zijn uitgenodigd!

Laat je inspireren en informeren en meld je aan voor aanstaande maandag 16.00-17.30 uur bij IT Campus Rotterdam via https://lnkd.in/db_unwZ.

Weet jij nu al dat je wilt deelnemen aan dit unieke traject dat alleen in Rotterdam beschikbaar is? Dan kun je je ook al direct aanmelden voor de expeditie zelf! Dat doe je via www.aanmelder.nl/expeditie.

Tot snel!

ps. hieronder alvast een sneak peak wat we gaan doen tijdens Expeditie Digitaal!

#expeditiedigitaal #digitalegeletterdheid #begeleiding #makeithappen #rotterdamsejeugdopvoorsprong

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin