updates

Blijf op de hoogte van actualiteiten en updates van IT Campus Rotterdam

Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!
In the spotlight
21/6/2022

Wij verwelkomen Verstegen Spices & Sauces als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam!

We zijn supertrots dat we Verstegen Spices & Sauces B.V. mogen verwelkomen als nieuwe partner van IT Campus Rotterdam! Met dit mooie partnerschap versterken we ons ijzersterke Rotterdamse netwerk verder. Samen met alle aangesloten partners gaan we aan de slag om in de regio Rotterdam Rijnmond meer IT-ers op te leiden en alle Rotterdammers de kans te geven zich te ontwikkelen op basis van digitale skills.

"Wij kijken uit naar een hele prettige en succesvolle samenwerking en zijn zeer verheugd dat wij nu officieel aangesloten zijn bij IT Campus Rotterdam!" laat CEO Michel Driessen enthousiast weten.

#verbinden #partnerschap #samensterker #makeIThappen #futureproof #digitaliseren #opleiden #skills

Klik hier
Expeditie Digitaal 3.0 afgesloten met slotbijeenkomst
23/5/2022
Expeditie Digitaal 3.0 afgesloten met slotbijeenkomst

Op 23 mei vond bij IT Campus Rotterdam de slotbijeenkomst plaats van Expeditie Digitaal 3.0. De werkgroepen die vanaf januari met ons mee gingen op expeditie presenteerden hun plan van aanpak aan elkaar. Opvallend was de creativiteit van de deelnemers, waardoor zij oplossingen formuleerden om gegeven de randvoorwaarden waarmee zij in hun dagelijkse praktijk te maken hebben, de urgentie van hun plannen niet uit het oog te verliezen. In schooljaar 2022-2023 gaan we drie keer met maximaal 20 scholen op expeditie. We starten in september 2022, januari 2023 en april 2023.Expeditie Digitaal ondersteunt jouw school bij het ontwikkelen van het eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid. Je neemt deel aan inhoudelijke bijeenkomsten en wordt intensief begeleid door specialisten van O21 | Samen doordacht digitaliseren. Expeditie Digitaal biedt deelnemers kennis en inspiratie, maar ook houvast bij het schrijven het plan van aanpak. Tijdens Expeditie Digitaal nemen de werkgroepen van de deelnemende scholen deel aan inspiratiebijeenkomsten, werksessies die fysiek worden georganiseerd, maar werken ook met gebruik van een leidraad in een digitale leeromgeving verder aan het eigen plan. Aan het eind van het traject presenteren de deelnemers het plan van aanpak aan het eigen schoolbestuur en kunnen zij samen met de overige collega’s in hun team doelgericht aan de slag met het organiseren van nascholing van hun collega’s en lesaanbod in de klas. Ook deelnemen aan Expeditie Digitaal? Inschrijven kan via:https://lnkd.in/degbaArS

#digitalevaardigheden #digitaliseren #rotterdamsejeugdopvoorsprong #makeIThappen #masterplan #basisvaardigheden #toekomst #rotterdam

Klik hier
Diana de Winter en Linda van der Windt versterken #teamcampus
20/5/2022
Diana de Winter en Linda van der Windt versterken #teamcampus

Welkom Diana de Winter en ✨Linda van der Windt✨ bij #teamcampus! We zijn ontzettend blij dat deze twee toppers ons komen versterken en zich zullen vastbijten in het programma 'digitalisering mkb'. Als projectleider mkb a.i. gaat Linda aan de slag met de verdere ontwikkeling van Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digicafé. Diana zal als relatiemanager mkb in nauw contact staan met mkb'ers, studenten en onderwijsinstellingen.  Wij wensen Linda en Diana onwijs veel plezier en succes met hun opdracht!

#werkenbij#teamcampus#nieuwecollega#aanwinsten#digitalisering#digiwerkplaatsrijnmond#digiwerkplaats#digitaliseren

Klik hier
#teamcampus op inspirerende teamdag
19/5/2022
#teamcampus op inspirerende teamdag

Wat een fantastische teamdag hadden we gisteren! Een dag waar we mochten leren tijdens de workshop Cyber Aware van onze partner ITPH Academy, samenwerkten in een virtuele wereld en met elkaar het glas hieven tijdens een heerlijk diner. Een geslaagde #teamcampusdag waar we nóg meer met elkaar verbonden zijn geraakt!

#werkenbij#teamcampus#teamdag#bedrijfsuitje#verbinden

Anita Korendijk Marijn Roelof Daphne Swart Humphrey Tellings Danielle van Muijen Wilma Van Raamsdonk Ruud Tönissen Jan Pons Annemiek van Workum Diana de Winter Selin Özkarayel Samuël van Dam Kelly Vinck Kim Bisschop

Klik hier
Nieuwsgierig hoe het is om bij een start-up of scaleup te werken?
19/5/2022
Nieuwsgierig hoe het is om bij een start-up of scaleup te werken?

Tijdens de Career Fair van #upstream2022 presenteren meer dan 25 Delftse & Rotterdamse scaleups hun 300+ stageplaatsen en carrières aan studenten en professionals. Ontdek jouw carrièrekansen bij toffe snelgroeiende bedrijven en ga in gesprek tijdens de Talent Day van Upstream Festival!

Wanneer: 1 juni 2022, 14:00 - 17:30Waar: BIRD RotterdamToegang: geheel gratis met de "talent pass". Meld je aan voor de Talent Day via: https://lnkd.in/gem6kn_3

#talentday #careerevent #makeITwork #verbinden #rotterdam #upstream2022

Klik hier
IT Campus Rotterdam organiseert TekkieWorden Week Rotterdam
18/5/2022
IT Campus Rotterdam organiseert TekkieWorden Week Rotterdam

Ontdek de IT’er in jou tijdens de TekkieWorden Week Rotterdam! Tijdens deze week maken talenten van het WO/HBO, MBO en VO kennis met toffe IT-banen in onder andere de Rotterdamse haven. De TekkieWorden Week Rotterdam is op 23, 24 en 25 mei 2022.

Kijk voor meer informatie op: https://lnkd.in/eVEjTGFc#tekkieworden#nextmaritimeprofessional#digitaliseren#rotterdamsehaven#makeIThappenHogeschool RotterdamTechniek College RotterdamSTC GroupRDM RotterdamPort of RotterdamHumphrey Tellings, Randy Robinson

Klik hier
010 Veilig Online in Rotterdam-West van start!
11/5/2022
010 Veilig Online in Rotterdam-West van start!

Steeds vaker regelen we zaken online. Een afspraak bij de gemeente of bij andere instanties. Ook onze kinderen zijn veel online. Hoe zorg je ervoor dat de gegevens van jouw kinderen of van jezelf niet bij een verkeerde persoon of organisatie terecht komen?

In de wijken Bospolder-Tussendijken en Spangen starten we op 24 mei met twee gratis mini-cursussen van elk vier lessen, waarin dit soort zaken aan de orde komen.

Gemeente Rotterdam en IT Campus Rotterdam werken hiervoor samen met Techniek College Rotterdam en scholen in de wijk om (met name) ouders van leerlingen meer digitaal vaardig én weerbaar te maken. De lessen worden gegeven op Experiencecollege.

Aanmelden kan op alle basisscholen van RVKO - Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs en Stichting BOOR in de wijk en bij Mavocentraal, Rotterdam Designcollege en Experiencecollege van LMC Voortgezet Onderwijk #010veiligonline#rotterdamsejeugdopvoorsprong#digitaliseren#rotterdam#onderwijs#digitalegeletterdheid

Klik hier
TMI sluit zich aan bij het ijzersterke netwerk van IT Campus
10/5/2022
TMI sluit zich aan bij het ijzersterke netwerk van IT Campus

Wij zijn zeer verheugd met wederom een nieuwe partnertoetreding: TMI | Digitale Geletterdheid voor VO heeft zich aangesloten bij het snel groeiende en ijzersterke Rotterdamse netwerk van IT Campus Rotterdam!

Vanuit dit partnerschap zetten TMI (Too Much Information) en IT Campus Rotterdam zich samen met alle aangesloten partijen in voor meer en beter IT Talent voor Rotterdam en alle Rotterdammers digitaal wend- en weerbaar.

TMI is onderwijspartner op het gebied van digitale geletterdheid en gespecialiseerd in media, de digitale wereld en het ontwikkelen van het onderwijs van de toekomst. Michiel Kalverda: "Ik ben enorm trots dat we samen met IT Campus Rotterdam de jeugd digitaal vaardig kunnen maken. IT Campus Rotterdam is voor ons een robuuste partij die de spin in het web is in Rotterdam. Het voelt alsof we al een tijd samenwerken, maar we zijn pas net begonnen. De eerste weken laten al zien dat we als echte partners de Rotterdamse mentaliteit naleven: 'geen woorden maar daden'. Op naar meer!

"Ook Marijn Roelof vertelt trots: “Met TMI aan boord hebben we een ambitieuze en professionele partij naar Rotterdam gehaald die kan gaan voorzien in prachtig aanbod voor VO-leerlingen en MBO-studenten. Vanuit ons programma De Rotterdamse Jeugd op Voorsprong ondersteunt IT Campus Rotterdam scholen die aan de slag gaan met mediawijsheid en digitale geletterdheid. We verwachten met de hulp van TMI een grote groep Rotterdammers future proof te maken op basis van goed ontwikkelde digitale skills!”

We kijken uit naar deze mooie samenwerking met TMI!

#verbinden#partnerschap#samensterker#makeIThappen#futureproof#digitaliseren#skills#rotterdamsejeugdopvoorsprong#digitalegeletterdheidMarijn Roelof, Michiel Kalverda, Maurits WijmerNina ter Beek

Klik hier
Projectleider Next Maritime Professional op bezoek NPRC
20/4/2022
Projectleider Next Maritime Professional op bezoek NPRC

Afgelopen week bezocht Humphrey Tellings het bedrijf NPRC in Rotterdam, waar Jonghaventalent Margriet Geluk werkt als Supply Chain Engineer.Naast kennismaking met dit mooie bedrijf, werd ook het scenario doorgenomen voor de opnames van de videoportretten waarin Margriet en haar collega's Sisley den Besten en Dalibor Stojakovic de digivaardige handelingen in hun dagelijkse werk laten zien en hoe hun klanten hiermee omgaan. Met al deze nuttige input zijn we helemaal klaar voor de filmopnames!

#nextmaritimeprofessional#rotterdamsehaven#digitalisering#verandering#ictbanen#makeIThappen

Klik hier
Ciphix trots partner van hard groeiend netwerk: IT Campus Rotterdam
14/4/2022
Ciphix trots partner van hard groeiend netwerk: IT Campus Rotterdam

Wat zijn we er trots op dat Ciphix ook partner is geworden van het snel groeiende en ijzersterke Rotterdamse netwerk van IT Campus Rotterdam!

Ciphix is voorloper in het oplossen van problemen met Robotic Process Automation, Conversational Automation en AI. ‘We halen de robot uit de mens’ benoemt Ciphix. En dat vanuit herkenbare Rotterdamse roots.

“Vanuit dit partnerschap gaan we samen met alle andere aangesloten partijen verder werken aan de versnelde ontwikkeling van meer en beter IT-talent in de stad. En dat is natuurlijk niet het enige” aldus Marijn Roelof. “Met deze samenwerking zorgen we er ook voor dat nóg meer Rotterdammers de kans krijgen zichzelf digitaal wend- en weerbaar te maken!

#verbinden# partnerschap #samensterker #makeIThappen #futureproof #digitaliseren #opleiden #skills

Marcus GroeneveldWouter RoosjenLiselore LugtMarijn Roelof

Ciphix

Klik hier
Projectleider Humphrey hard aan de slag met videoportretten Next Maritime Professional
13/4/2022
Projectleider Humphrey hard aan de slag met videoportretten Next Maritime Professional

De eerste draaidag zit erop! Voor de opnames van ‘Een dag meelopen met …..’ bezochten Margriet Geluk (Jong Haventalent 2022) en Humphrey Tellings Technisch bedrijf Facta .Door digitalisering en robotisering veranderen banen in de haven en in de techniek. Danny vertelde voor de camera over de digivaardige handelingen die niet meer weg te denken zijn in zijn werk. Zo kunnen monteurs door het scannen van een QR code op een scheepsonderdeel data uitlezen op hun tablet en weten zij precies de staat van onderhoud. Ontzettend gaaf om te zien dat techniek en ICT hand in hand gaan!

#nextmaritimeprofessional#draaidag#ict#rotterdamsehaven#maritiem

Klik hier
Deelnemers Expeditie Digitaal enthousiast aan de slag!
5/4/2022
Deelnemers Expeditie Digitaal enthousiast aan de slag!

Ze zijn er bijna; maar niet nog niet helemaal.... De deelnemers aan Expeditie Digitaal 3.0 werken nu -geïnspireerd en intensief begeleid door Karen Paardekooper-Lim, Bram Aerns, Marc van Maastricht van O21 | Samen doordacht digitaliseren- toe aan de voltooiing van hun plan van aanpak. Dat zullen zij binnenkort aan het bestuur van hun organisatie presenteren.

De afgelopen weken praatte IT Campus Rotterdam de bestuurders in het funderend onderwijs, tijdens een bezoek aan de sectorkamers po en vo, bij over de ontwikkelingen die we voor de vierde editie in petto hebben. Wij beogen daarmee dat meer schoolleiders met hun team aan de slag kunnen gaan en zich inschrijven voor deelname aan Expeditie Digitaal vanaf september 2022.

Om te kunnen investeren in de digitale wend- en weerbaarheid van jonge Rotterdammers met kansengelijkheid en inclusiviteit als uitgangspunten, is het beleidsrijk creëren van een digitaal vaardige schoolomgeving een absolute voorwaarde. Daarin zijn niet alleen de juiste keuzes met betrekking tot het lesmateriaal, maar ook de digitale didactiek en de digital geletterdheid en cyber weerbaarheid van de leraren zelf van belang. Lees er meer over op:
https://lnkd.in/degbaArS

#O21#GemeenteRotterdam#rotterdamsejeugdopvoorsprong#expeditiedigitaal#digitaliseren#onderwijs#rotterdam#makeIThappen

Klik hier
Leerlingen Zuiderpark College aan de slag als jonge UX-designers!
23/3/2022
Leerlingen Zuiderpark College aan de slag als jonge UX-designers!

Een App ontwikkelen, hoe doe je dat? De leerlingen van klas 1GT van Zuiderpark College gingen onder leiding van hun gastdocent Thamar Kiemel aan de slag als heuse UX-designers! In het kader van project #Ptech, dat leerlingen in het vmbo inspireert voor beroepsbeelden met een hoog IT-gehalte, werkten de leerlingen aan de daadwerkelijke eerste stappen van de ontwikkeling van een App. Ook voor het professionele team van Thamar begint immers elke ontwikkeling van een App met het brainstormen, over o.a. het observeren van de eindgebruikers, het verzamelen van ideeën, de mogelijkheden van prototypen en testen. Het werd een mooie werkvorm waarbij de leerlingen in kleine groepjes bij toerbeurt over de verschillende stappen mochten meedenken en dat leverde ook onverwachte input op! De vraag: "Mevrouw, komt u nog een keer een les geven?", werd beloond. Thamar gaat in een volgende gastles met prototypen aan de slag!

#ptech#beroepsorientatie#maatschappelijk#digitaliseren#makeIThappen#beroepskeuze#ux#designer

Klik hier

volg ons op LinkedIn

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van IT Campus Rotterdam? Volg ons op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

Volg ons op Linkedin